LIFE STYLE TOP NEWS

H ακριβότερη γειτονιά της Νέας Υόρκης όπου το μέσο σπίτι κοστίζει πάνω από 5 εκατομμύρια

Ο δεύτερος ακριβότερος ταχυδρομικός κώδικας των ΗΠΑ έχει για ενοίκους ανθρώπους που βγάζουν ετήσιο εισόδημα 853.000 δολαρίων

Μια μικρή συνοικία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει μόνιμους κατοίκους αποκλειστικά πολυεκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, καθώς το μέσο σπίτι κοστίζει 5,5 εκατ. δολάρια.

Ένας οικισμός είναι ουσιαστικά, Sagaponack τον λένε και αποτελεί τμήμα της συστάδας των παραλιακών χωριών που απαρτίζουν τα Χάμπτονς, εκεί στην ανατολική ακτή του Λονγκ Άιλαντ.

Ο ακριβότερος ταχυδρομικός κώδικας της Νέας Υόρκης και δεύτερος ακριβότερος των ΗΠΑ πυροδοτεί ακόμα και έρευνες για την ύπαρξή του. Σε μια τέτοια, της GoBankingRates, εκτιμήθηκε πως πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον 853.738 δολάρια τον χρόνο για να μπορείς να ζήσεις εκεί με κάποια… αξιοπρέπεια.

Εκεί συνυπάρχουν άλλωστε τα αφεντικά του επιχειρηματικού κόσμου με τις διασημότητες, εκεί συναντιέται ο παρουσιαστής Jimmy Fallon με τους κροίσους γείτονές του.

Τα Χάμπτονς παραμένουν δημοφιλή ως τα θέρετρα της αριστοκρατίας, το Sagaponack των 491 κατοίκων ξεχωρίζει όμως ακόμα κι εκεί. Περίπου 2,5 ώρες δρόμος από την πόλη της Νέας Υόρκης, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του είναι βαθύπλουτοι και τα σπίτια κόβουν την ανάσα.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής Jimmy Fallon κατάφερε να αγοράσει μια βίλα στο Sagaponack το 2011 έναντι 5,5 εκατ. δολαρίων και έχει πια για γείτονες τον γενικό διευθυντή της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, που μένει σε έπαυλη 13 εκατ. δολαρίων, αλλά και τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ira Rennert, το σπίτι του οποίου αποτελείται από 29 κρεβατοκάμαρες και 39 μπάνια. Οι κτηματομεσίτες το κοστολογούσαν στα 500 εκατ. δολάρια το 2015!

Εδώ έμενε και ο τραγουδιστής Billy Joel, η βίλα του οποίου πουλήθηκε το 2014 έναντι 19 εκατ. δολαρίων, την ίδια ώρα που η κεντρική παραλία της κοινότητας αποκαλείται χαρακτηριστικά «Σεν Τροπέ της Αμερικής».

Όσο για το μοναδικό εστιατόριο της συνοικίας, είναι ένα ελληνικό εστιατόριο (Old Stove Pub) που έχει στη λίστα των κρασιών του πανάκριβες γαλλικές ετικέτες μπόλικων χιλιάδων δολαρίων…

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More