TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονας της NASA πιστεύει ότι οι εξωγήινοι ίσως μας έχουν ήδη επισκεφθεί

Οι εξωγήινες μορφές ζωής ίσως να μην είναι έτσι όπως τις φανταζόμαστε, υποστηρίζει

Η NASA αναζητά στα βάθη του διαστήματος στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής. Μήπως όμως οι εξωγήινοι έχουν ήδη επισκεφθεί τον πλανήτη μας;

Αυτό υποστηρίζει σε μελέτη του ο επιστήμονας της NASA Σιλβάνο Κολομπάνο, παρατηρώντας πως οι εξωγήινες μορφές ζωής ίσως να μην είναι έτσι όπως τις φανταζόμαστε και να μη χρησιμοποιούν τα βασικά στοιχεία στα οποία είναι συνηθισμένη η ανθρωπότητα, όπως ο άνθρακας.

«Θέλω απλώς να επισημάνω το γεγονός ότι η νοημοσύνη που ίσως βρούμε και ίσως επιλέξει να μας βρει (αν δεν το έχει ήδη κάνει), πιθανόν να μην παράγεται καθόλου από οργανισμούς με βάση τον άνθρακα όπως εμείς», γράφει στη μελέτη του ο Κολομπάνο, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Κολομπάνο εγείρει επίσης την πιθανότητα οι εξωγήινοι να έχουν αναπτύξει τεχνολογία που οι άνθρωποι αδυνατούν ακόμα να κατανοήσουν, καθιστώντας εφικτές ενέργειες όπως τα διαστρικά ταξίδια. «Αν υιοθετήσουμε μία νέα σειρά από υποθέσεις για το τι είδους μορφές ανώτερης νοημοσύνης και τεχνολογίας πιθανόν να βρούμε, κάποια από αυτά τα φαινόμενα πιθανόν να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες υποθέσεις, και ίσως να μπορέσουμε να αρχίσουμε κάποια σοβαρή μελέτη», αναφέρει.

Πάντως, αναγνωρίζει πως τα διαστρικά ταξίδια ίσως να είναι «ένα αξεπέραστο εμπόδιο» για χιλιάδες χρόνια, αν και τονίζει πως μπορεί να είναι εφικτά ανάλογα με το τι υποθέτουμε για διάφορες μορφές ζωής.

«Εξετάζοντας περαιτέρω την τεχνολογική ανάπτυξη στον πολιτισμό μας που έχει αρχίσει μόλις 10.000 χρόνια περίπου πριν και έχει δει την άνοδο των επιστημονικών μεθοδολογιών μόνο τα τελευταία 500 χρόνια, μπορούμε να συμπεράνουμε πως ίσως να έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα στο να προβλέψουμε την τεχνολογική εξέλιξη ακόμα και τα επόμενα 1.000 χρόνια, πόσω μάλλον πολλαπλάσια επί 6 εκατομμύρια!», εξηγεί.

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More