TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι πότε πρέπει να έχει χορηγηθεί η ετήσια άδεια και το επίδομα του 2018

Αν ο εργοδότης δεν την δώσει πρέπει να την πληρώσει προσαυξημένη κατά 100%

Διευκρινίσεις δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας, σχετικά με τη χορήγηση της άδειας και του επιδόματος για το 2018.

Και τα δύο πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη. Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης που ζήτησε ο εργαζόμενος τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ δίνονται αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της ετήσιας άδειας. Επίσης, διατίθεται online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α., με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php.

 

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More