TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Έργα σταματούν ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης

Σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, ο Δήμαρχος – απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου – ανέφερε τα εξής σχετικά με την παύση εργασιών σε δύο αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία χρηματοδοτούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων):

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πολλοί πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουν μεταφερθεί και καλύπτονται, όπως εκτιμώ, κοινωνικές ανάγκες, μισθοδοσία, επιδόματα κ.λπ. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σταματήσει έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση του κρατικού Προϋπολογισμού. Αναφέρομαι στα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας. Τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα (διασταύρωση προς Μεσσήνη), δεν έχουν πλέον βηματισμό. Οι εργολάβοι σταμάτησαν να δουλεύουν.

Έχω μιλήσει με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε δυο-τρεις φορές για το συγκεκριμένο θέμα και μου έχει υποσχεθεί ότι θα το αντιμετωπίσει. Είναι προφανές, όμως, ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα και περιμένουμε τη νέα χρονιά, το νέο προϋπολογισμό, μήπως γίνει επανεκκίνηση των έργων.

Αυτό που συμβαίνει με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην πατρίδα μας είναι από κάθε άποψη οδυνηρό, και για τους εργολάβους και όσους απασχολούνται στα έργα και από κοινωνική άποψη. Όταν δεν υπάρχει σοβαρό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλά επαγγέλματα χειμάζονται και αυτό συμβαίνει δυστυχώς και στον τόπο μας. Εξαγγέλλονται έργα, δε δίδονται στη συνέχεια χρήματα από τον κρατικό Προϋπολογισμό ή εξαγγέλλονται έργα εν γνώσει του γεγονότος ότι τα χρήματα είναι πάρα πολύ λίγα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι δαπάνες και τα έργα να σταματάνε».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More