LIFE STYLE TOP NEWS

Σκιέρ κατάφερε να διασχίσει απ’ άκρη σε άκρη την Ανταρκτική μέσα σε 54 ημέρες

Ο Κόλιν Ο’Μπρέιντι κατάφερε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που διέσχισε ολόκληρη την Ανταρκτική, διανύοντας ολομόναχος και χωρίς καμία βοήθεια 1.482 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μόνο πέδιλα του σκι.

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία των δυσκολότερων αποστολών του πλανήτη κατάφερε να γράψει το όνομά του ο 33χρονος Κόλιν Ο’Μπρέιντι από τις ΗΠΑ, ο οποίος μέσα σε 54 ημέρες κατάφερε να διασχίσει ολόκληρη την παγωμένη Ανταρκτική, χρησιμοποιώντας μόνο τα πέδιλα του σκι του.

 

Ο λάτρης των extreme sports κατάφερε να διανύσει περισσότερα από 1.480 χιλιόμετρα στις παγωμένες εκτάσεις της Ανταρκτικής, με το ταξίδι του που είχε ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου να ολοκληρώνεται με επιτυχία στις 27 Δεκέμβρη στην άλλη άκρη της ηπείρου.

Ο Αμερικανός σκιέρ, μάλιστα, ολοκλήρωσε τον σύγχρονο άθλο του σέρνοντας σε καθημερινή βάση ένα έλκηθρο με όλο τον εξοπλισμό και τα εφόδια που χρειαζόταν, το βάρος του οποίου ανερχόταν στα 170 κιλά, γεγονός που τον επιβάρυνε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη δυσκολία που συνάντησε.

Σύμφωνα με τον Ο’Μπρέιντι το χιόνι που είχε δημιουργήσει λόφους αλλά κι ολόκληρες πλαγιές δυσκόλεψε αρκετά το έργο του, χωρίς όμως να καταφέρει να σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση του εγχειρήματός του.

Μάλιστα, ο Ο’Μπρέιντι δήλωσε πολύ περήφανος για τις αντοχές και το κουράγιο του, καθώς η μοναδική βοήθεια που λάμβανε προερχόταν από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο του επέτρεπε να επικοινωνεί με όσους έκρινε απαραίτητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αλλά και να ενημερώνει τους χιλιάδες ακολούθους του στο Instagram και τα υπόλοιπα social media για την πρόοδό του.

Τέλος, για να αντιληφθεί κανείς την καταπόνηση που υφίσταται ο ανθρώπινος οργανισμός που παραμένει σε τέτοιες συνθήκες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος που είχε δοκιμάσει κάτι ανάλογο ήταν ο Βρετανός Χένρι Γουόρσλι το 2016, ο οποίος και εγκατέλειψε την προσπάθειά του μόλις 48 χιλιόμετρα πριν ολοκληρώσει την διαδρομή του λόγω εξάντλησης. Ο Γουόρσλι αν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο άφησε λίγες ημέρες αργότερα την τελευταία του πνοή, λόγω της υπέρμετρης καταπόνησης που είχε υποστεί ο οργανισμός του.

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More