TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Πολύ πετυχημένη η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στη Βιέννη

Πολύ επιτυχημένη υπήρξε η συναυλία που έδωσαν το Γυναικείο και το Νεανικό Μελίφωνο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο Klosterneuburg της Βιέννης, καθώς – όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης – «600 ενθουσιώδεις Αυστριακοί χόρεψαν Καλαματιανό, ενώ το Νεανικό και το Γυναικείο Μελίφωνο τραγουδούσαν την «Ψαροπούλα»! Οι χορωδίες του Ωδείου έκλεψαν την παράσταση στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία», που δόθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, με ώρα ενάρξεως 16:00.

Το Δημοτικό Ωδείο συνεργάσθηκε με την ορχήστρα “Danubia Symphonic Winds” σε ένα εορταστικό πρόγραμμα, που περιέλαβε κυρίως έργα Ελλήνων και Αυστριακών συνθετών. Η συναυλία διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο του Klosterneuburg (Musikschule Klosterneuburg) και τελούσε υπό την αιγίδα της τοπικής Κυβέρνησης της Κάτω Αυστρίας.

c Medium

Μεταξύ άλλων, παρουσιάσθηκε το έργο “Blue Ribbon” του Thomas Doss για ορχήστρα πνευστών οργάνων και παιδική χορωδία, καθώς και 3 τραγούδια για ορχήστρα πνευστών οργάνων και χορωδία του Στάθη Γυφτάκη, που συντέθηκαν με αφορμή αυτήν τη συνεργασία. Την ορχήστρα και τις χορωδίες διηύθυνε ο μαέστρος Andreas Simbeni, μαθητής του Doss, ενός από τους πιο σημαντικούς Αυστριακούς συνθέτες της εποχής μας. Τα δύο Μελίφωνα, όταν τραγούδησαν χωρίς τη συνοδεία της ορχήστρας, διηύθυνε ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης.

e1 Medium

Προηγήθηκε συναυλία των χορωδιακών συνόλων από την Καλαμάτα στις 11 Ιανουαρίου 2019, στην πόλη Sieghartskirchen, σε συνεργασία με το τοπικό Δημοτικό Ωδείο (Musikschule Sieghartskirchen). Τη χορωδία διηύθυνε ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης, ενώ πιάνο έπαιξε ο Λουκάς Γεώργας.

f Medium

Την ίδια μέρα, το πρωί, την Καλαματιανή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η Κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner, στην οποία το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας τραγούδησε παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάσθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων “Danubia Symphonic Winds”, που εδρεύει στην Αυστρία. Τότε, το Ωδείο φιλοξένησε την Ορχήστρα στην Καλαμάτα και συνεργάσθηκε μαζί της σε τρεις συναυλίες, στη Μάνη, στη Μεσσήνη και στην Καλαμάτα.
Τώρα, ως ανταπόδοση της φιλοξενίας, 50 μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μέλη του Νεανικού Μελιφώνου, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο», καθώς και τρία παιδιά από την Μπάντα της Μεσσήνης βρέθηκαν στη Βιέννη, για μιαν εορταστική Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, μεταξύ άλλων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More