LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Franz Schubert με την ματιά του Ferenc Liszt στις «Μουσικές του Κόσμου»

Οι «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζουν το ταξίδι τους την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μεταφέροντας το κοινό στα μέσα του 19ου αιώνα και στα σαλόνια της Κεντρικής Ευρώπης. Εκεί, όπου ο Liszt «συνομιλούσε» με τον Chopin, ο Delacroix με τον Balzac και ο Berlioz με τον Hugo, ενώ η αριστοκρατία των Παρισίων διασκέδαζε με τα αριστουργήματά τους! Ο Schubert δε συναντήθηκε, βέβαια, ποτέ με τον Liszt, αλλά τα διάσημα τραγούδια του συγκίνησαν το σπουδαίο βιρτουόζο του πιάνου, που φρόντισε να τα παρουσιάσει, μετατρέποντάς τα σε πιανιστικά έργα, στα σαλόνια της Ευρώπης…
Την Κυριακή 10/2, το κοινό θα αφεθεί στην αγκαλιά των τραγουδιών και θα μοιραστεί λίγη από την ατμόσφαιρα εκείνων των σαλονιών… Η σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου και ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης θα παρουσιάσουν γνωστά Lieder του Schubert, αλλά και πιανιστικές παραλλαγές τους με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του Ferenc Liszt.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι «Μουσικές του Κόσμου» είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Τέρψις».
Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή, από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα, αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού. Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή, το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από τη στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου, εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής….
Αυτός είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου… «Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής…», όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο ο Γιώργος Σεφέρης.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More