LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Από 3 έως 18/7 το 3ο Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» με καλλιτεχνική διευθύντρια την Indira Rahmatulla

Το 3ο Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» θα διοργανωθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, από τις 3 Ιουλίου 2019 μέχρι τις 18 του μήνα. Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, masterclass και μουσικολογικών διαλέξεων θα μετατρέψει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε πόλο έλξης για τη μουσική και τον πολιτισμό. Ταυτόχρονα, μέσω των masterclass διεθνούς απήχησης με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς παιδαγωγούς της Ελλάδος και του εξωτερικού, θα δοθεί η δυνατότητα καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευσης σε ταλαντούχους νέους και νέες μουσικούς όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες. Τέλος, το συναρπαστικό Καλαματιανό μουσικό καλοκαίρι θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου (24 με 31 Αυγούστου), με την αναμενόμενη νέα συνεργασία και τις συναυλίες με την ελληνοαυστριακή μουσική ακαδημία εγχόρδων «Strings in Motion» του καθηγητή Χρήστου Κανέττη.

Το αναλυτικό συναυλιακό πρόγραμμα, το οποίο εκτείνεται από την κλασική μουσική και φτάνει, μέσα από μουσική για παιδιά, μέχρι και στην αυτοσχεδιαζόμενη τζαζ και σε «σινεφιλικές» συνεργασίες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των masterclass και των μουσικολογικών διαλέξεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ

Οι καταξιωμένοι μουσικοί και παιδαγωγοί που θα διδάξουν στα masterclass του Ιουλίου είναι ο κόντρα-τενόρος Άρης Χριστοφέλλης και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Αδάμ (Masterclass Λυρικού Τραγουδιού και Σκηνικής Παρουσίας – 3 με 8 Ιουλίου 2019), ο Felix Froschhammer (Masterclass Βιολιού – 10 με 18 Ιουλίου 2019), η Indira Rahmatulla (Masterclass Βιολοντσέλου – 10 με 18 Ιουλίου 2019) και η Αλεξία Μουζά (Μasterclass Πιάνου – 10 με 18 Ιουλίου 2019). Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς (μονωδία, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο) από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού.

Τα masterclass των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας» θα διεξαχθούν από τις 3 μέχρι και 18 Ιουλίου 2019 σε αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, αλλά και στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής. Για περισσότερες πληροφορίες για τους καθηγητές των masterclass και σχετικά με τα μαθήματα καθαυτά, όπως και για τις αιτήσεις, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ  ( www.kalamatamusicdays.com   ).
Τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και η παρουσία ενός ευρύτερου ακροατηρίου είναι επιθυμητή.

ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Η INDIRA RAHMATULLA

Σημειώνεται πως η βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla θα είναι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας». Η σχετική δήλωσή της έχει ως εξής: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γίνομαι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας». Θεωρώ ότι ως ομάδα θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις οργανωτικές ικανότητές μας και εύχομαι το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα, συνεχίζοντας να καλωσορίζουμε στο Φεστιβάλ μας μια ποικιλία συναυλιών και παραστάσεων με ταλαντούχους καλλιτέχνες και δουλεύοντας μέσα από τα masterclass μαζί με τη νέα γενιά μουσικών.

Η αποστολή μας με αυτό το Φεστιβάλ είναι να προσφέρουμε στο κοινό, μέσω της επικοινωνίας της μουσικής με άλλες μορφές – κυρίως παραστατικής – τέχνης και την εκτενή δουλειά και ζύμωση που ενθαρρύνεται μεταξύ των καλλιτεχνών στις ημέρες του Φεστιβάλ, μια ποιοτικά άρτια καλλιτεχνική εμπειρία.
Έχοντας παραστεί μάρτυρας της εξέλιξης του Φεστιβάλ και βιώνοντας κάθε χρόνο μια τεράστια ανάπτυξη, με γεμίζει με μεγάλη χαρά και ελπίδα το λαμπρό μέλλον της μουσικής σκηνής στην Καλαμάτα.
Ενθαρρύνω όλους όσοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν ή βρίσκονται στην πόλη της Καλαμάτας να παραστούν σε κάποια από τις δραστηριότητές μας και μέσα από αυτές να εμπνευστούν, να μάθουν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους καλλιτέχνες».

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More