TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δήμος Καλαμάτας:Οι «Μουσικές του Κόσμου» συναντούν έργα του Διαφωτισμού

Οι «Μουσικές του Κόσμου» ολοκληρώνουν τη φετινή τους διαδρομή με έργα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), στις 20:30. Η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο, ο Γιώργος Καρτελιάς στο βιολί και ο Χριστόφορος Μιρόσνικοβ στο βιολοντσέλο θα διασχίσουν το 19ο αιώνα και θα φτάσουν έως την αυγή του 20ού με έργα L.v. Beethoven, J. Brahms και C. Debussy.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας».
Οι «Μουσικές του Κόσμου» είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Τέρψις».
Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή, από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα, αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού. Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή, το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από τη στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου, εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής….
Αυτός είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου… «Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής…», όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο ο Γιώργος Σεφέρης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More