TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τιμή από πολλούς στους αγωνιστές του 1821 από την περιοχή της Αλαγονίας

Πλήθος κόσμου παρευρέθη σε εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους Αλαγόνιους (Πισινοχωρίτες) αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019. Η εκδήλωση πραγματοποήθηκε σε ένα από τα Μοναστήρια του Ταϋγέτου με τη μεγάλη προσφορά στους Εθνικούς Αγώνες, στην Ιερά Μονή Μαρδακίου, κοντά στη Νέδουσα. Προηγήθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ στις 11.00 πραγματοποιήθηκε Δοξολογία. Ακολούθησαν ομιλία από τη Βάγια Παναγιωτίδου, κατάθεση στεφάνων, παραδοσιακοί χοροί και δεξίωση.

Τις εκδηλώσεις, που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, διοργάνωσαν οι Τοπικές Κοινότητες και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής Αλαγονίας, δηλαδή των χωριών Αλαγονία, Αρτεμισία, Καρβέλι, Λαδά, Νέδουσα και Πηγές, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτές μέλη Συλλόγων από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More