LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Οι μουσικοί της Καμεράτας συναντούν το Γυναικείο «Μελίφωνο»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στη μουσική της Εβδομάδας των Παθών σε συνεργασία, με τον Σύλλογο «Τέρψις» και με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Η συνεργασία του Γυναικείου «Μελιφώνου» με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 20:30, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια από τις σημαντικότερες διεθνώς Ορχήστρες, που ασχολούνται με την αναβίωση της παλιάς μουσικής και, μάλιστα, παίζοντας με όργανα εποχής.
Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους, καθώς και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδος, τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της χώρας μας στο εξωτερικό.
Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea –που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση–, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürcher Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph). Η Αrmonia Atenea θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία σύνολα με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο “Μαγδαληνή” op. 89, για Γυναικεία Χορωδία και έγχορδα του Στάθη Γυφτάκη πάνω σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, το εμβληματικό “Stabat Mater” του G.B. Pergolesi και το “Stabat Mater” του A. Vivaldi. Σολίστ είναι η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και η μέτζο σοπράνο Αναστασία Κότσαλη.
Την Ορχήστρα και τη Χορωδία διευθύνει η Αθανασία Κυριακίδου.
Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής θα παίξουν σε όργανα εποχής. Η Ορχήστρα αποτελείται από τους:

Βιολιά I
Εξάρχων: Sergiu Nastasa
Αγγελική Φαναριώτη
Γιάννης Αγρανιώτης

Βιολιά II
Otilia Alitei
Νάσος Μαρτζούκος
Louise Stalh

Βιόλα
Laurentiu Matasaru

Βιολοντσέλο
Christopher Humphreys

Κοντραμπάσο
Δημήτρης Τίγκας

Τσέμπαλο
Αλέξης Μαστιχιάδης

Θεόρβη
Θοδωρής Κίτσος

Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ & 5 ευρώ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων)

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, το απόγευμα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More