TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Tελευταίες παραστάσεις για τα «Εμφύλια Έπη»

Οι τελευταίες παραστάσεις της τρίτης παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας για τη χειμερινή περίοδο 2018 – 2019, με το έργο «Εμφύλια Έπη», θα δοθούν το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και την Κυριακή 21 του μήνα, με ώρα έναρξης 20:00.

Το έργο συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές και κινητοποίησε τους θεατρόφιλους ακόμη και από την Αθήνα, καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πλήρη θεατρική παράσταση. Ο συγγραφέας Φαίδων Χατζηαντωνίου προσέφερε δωρεάν το έργο του, ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ

Δύο σπουδαία θέματα κυριαρχούν στις τέσσερις ενότητες, που συναποτελούν το έργο: η αλαζονεία της εξουσίας και η προδοσία. Τα «μεγαθέματα» αυτά αναδύονται μέσα από τα αφηγήματα τεσσάρων πρωταγωνιστών της ελληνικής ιστορίας που αναπτύσσονται σε ισάριθμες ενότητες με κοινό φόντο τον εμφύλιο πόλεμο: Αλκιβιάδης (5ος αι. π.Χ.) – Δημήτριος Παλαιολόγος (15ος αι.) – Οδυσσέας Ανδρούτσος (19ος αι.) – Νίκος Ζαχαριάδης (20ός αι.). Οι τέσσερις πρωταγωνιστές δρουν σε συνάρτηση με διεθνή πρόσωπα και κινήματα της εποχής του ο καθένας. Όλοι τους είναι θύτες και θύματα μαζί, σαν πρόσωπα αρχαίας τραγωδίας, στα οποία αναγνωρίζει κανείς σύμβολα με παγκόσμια ισχύ και οικουμενικό ενδιαφέρον.
Τα «Εμφύλια Έπη» είναι η Ελλάδα στον καθρέφτη. Μια παράσταση στοχασμός πάνω στην Ιστορία. Μια παράσταση για τη μνήμη. Μια παράσταση που ο κυνισμός, η πρόκληση, ο ναρκισσισμός, το γελοίο, η πτώση, ο σπαραγμός διαπνέουν τον αφηγηματικό της τρόπο. Μια παράσταση με πολλή μουσική, που προκαλεί τη φαντασία του θεατή με το ηχητικό της περιβάλλον, υποστηρίζοντας και χρωματίζοντας τα δρώμενα με τραγούδια και μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής. Με τη Χρυσάνθη Δούζη σε όλους τους ρόλους του έργου και το Δημήτρη Μπακέα μουσικό επί σκηνής.

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης
Επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου
Video: Χρυσούλα Κοροβέση – Μάριος Γαμπιεράκης
Το έργο αυτό έχει ήδη προκαλέσει ευρύτερο ενδιαφέρον και, μετά την Καλαμάτα, θα παρουσιασθεί το Μάιο στη Nice (Νίκαια) της Γαλλίας, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε το ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ ενδέχεται να ανέβει και στην Αθήνα.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More