TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Εργαστήρι raku το Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα θέμα τα κεραμικά raku.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ψήσιμο κεραμικών, που έχουν δημιουργήσει τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου κεραμικής με βάση την ιδιαίτερη αυτή τεχνική. Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, από 14.00 έως 18.00, στον κήπο του εργαστηρίου κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Τα raku είναι ένα είδος κεραμικής, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις ιαπωνικές τελετές. Σημαίνει «απόλαυση», «άνεση» και «χαρά» και αποτελεί προϊόν μιας γενικότερης φιλοσοφίας στην ιαπωνική παράδοση.
Τα συγκεκριμένα κεραμικά χαρακτηρίζονται από την εμφανώς χειροποίητη όψη τους, την πορώδη επιφάνειά τους και τα ιριδίζοντα μαγευτικά χρώματά τους. Στην παραδοσιακή ιαπωνική διαδικασία της δημιουργίας τους, το καυτό σκεύος raku αφαιρείται από τον θερμό κλίβανο και αφήνεται να ψυχθεί στον αέρα. Στη δυτική σύγχρονη τεχνική, το κεραμικό τοποθετείται για να ψυχθεί σ’ ένα δοχείο γεμάτο με εύφλεκτο υλικό.
Το εργαστήρι raku είναι ανοικτό στο κοινό.

Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα, τηλ. 27120 28864

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More