TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Υπεγράφη ένα σπουδαίο έργο υποδομής για τις επόμενες γενιές της Καλαμάτας

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.» ένα σπουδαίο έργο υποδομής για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη», συνολικού προϋπολογισμού 11.127.000 €, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχοντας λάβει έκπτωση 36,51%.

ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, στην γνώριμη γι’ αυτόν πόλη μας. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του εμβληματικού έργου της αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη. Ένα έργο που έχει αναφερθεί πολλές φορές τόσο ο Υπουργός όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό το μεγάλο έργο πνοής, έρχεται να αντικαταστήσει τον αγωγό Φ300 που κατασκευάστηκε το 1936 επί Δημαρχοντίας Χρήστου Κουμάντου και τον Φ600 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1977. Ο αγωγός Φ800, 15,5 χλμ που θα κατασκευαστεί, μαζί με την κατασκευή μιας μεγάλης δεξαμενής στη θέση Αγιάννη Καρβούνη που ετοιμάζεται η μελέτη, θα λύσει οριστικά τα όποια προβλήματα υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας.

Ενώ ο αγωγός Φ400, 6,9 χλμ που περιλαμβάνεται στο έργο θα συνεχίσει την υδροδότηση μέρους του Δήμου Μεσσήνης.

Η δυναμική του συγκεκριμένου αγωγού εφόσον κάνουμε και κάποιες νέες γεωτρήσεις και συνδέσεις θα ανέρχεται στα 55.000 κυβικά νερό την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτει το Δήμο Καλαμάτας μέρος του Δήμου Μεσσήνης και μελλοντικά θα μπορεί να καλύπτει (εφόσον αντικατασταθεί ο αγωγός με αγωγό Φ400 από Βέργα μέχρι Κιτριές και κατασκευαστεί τερματική δεξαμενή) και το δήμο Δυτικής Μάνης

Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης, που προετοίμασαν το έργο, τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που προσωπικά ασχολήθηκε με το θέμα από την πρώτη στιγμή. Να ευχαριστήσω επίσης τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και φυσικά τον πρώην Δήμαρχο και νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που οραματίστηκε το συγκεκριμένο έργο».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Αμέσως μετά την υπογραφή του έργου, ο ΥΠΕΣ, κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η αιτία της σημερινής επίσκεψης στον Δήμο της Καλαμάτας είναι ευχάριστη και θα έλεγα και πολύ ουσιαστική. Με αυτήν την υπογραφή και την οριστικοποίηση και την έναρξη, κατ’ ουσίαν, του έργου κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης, με χρήματα από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δρομολογούμε την οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά ταυτόχρονα και για τον Δήμο Μεσσήνης και προοπτικά για τον Δήμο της Δυτικής Μάνης.

Δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να μην έχουμε λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος σε αυτό. Συνεχίζω, λοιπόν, τις προσπάθειες του προκατόχου μου στο συγκεκριμένο θέμα, σε ό,τι αφορά εννοώ στην Καλαμάτα.

Άλλωστε είναι ένα έργο, για το οποίο είχε ενδιαφερθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή σας. Και πιστεύω ότι θα φροντίσετε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το έργο να ολοκληρωθεί μέσα σε 2-2,5 χρόνια, όπως προβλέπεται. Για να έρθουμε με το καλό εδώ, ύστερα από 2,5 χρόνια, να δούμε το άμεσο και απτό αποτέλεσμα, μαζί με όλους τους δημότες και τους πολίτες της Καλαμάτας και μαζί, βεβαίως, με τους  εκατοντάδες, χιλιάδες τουρίστες και ανθρώπους που αγαπάμε την Καλαμάτα, γιατί είναι ένας πανέμορφος τόπος στη Νότια Πελοπόννησο, με πολύ μεγάλη δυναμική».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More