TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δίχως μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Τη διοργάνωση για την περιοχή μας έχει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από μαθητές, φοιτητές, Προσκόπους και Οδηγούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα ως εξής:

Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 10.15: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθως, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Άννα Καλογεροπούλου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, για την Καλαμάτα έχουν οριστεί τα εξής:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από της ογδόης πρωινής ώρας της 27ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ της πόλης και όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών.

ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων στο λιμάνι πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More