TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μέτρα για τους αγριόχοιρους στον Δήμο Δυτικής Μάνης ζητεί ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στον Δήμο Δυτικής Μάνης -με αποκορύφωμα τον πρόσφατο θάνατο 49χρονου, μετά τη σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με ένα από αυτά τα ζώα- επισημαίνει ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την οποία κοινοποιεί και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο δήμαρχος ζητεί από τον υπουργό να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα να προχωρήσει στην λήψη “δραστικών” αποφάσεων, μέσα στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, ο Δ. Γιαννημάρας σημειώνει στην επιστολή του:

“Κύριε υπουργέ,

Με το αριθμ. 6578/11-09-2020 ἐγγραφό µας, σας είχαμε ενημερώσει για την υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και για τους κινδύνους που διέτρεχε η ζωή των συμπολιτών µας.

Σήµερα είµαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ένας συνάνθρωπός µας 49 ετών έχασε τη ζωή του επειδή ένας αγριόχοιρος έπεσε πάνω στη µηχανή που οδηγούσε, επί της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουµε, για να µη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές, να έχουµε τις δικές σας δραστικές αποφάσεις ή τις αποφάσεις σε Περιφερειακό επίπεδο αν αυτό το επιτρέπει η Νομοθεσία”.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More