TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ανοίγουν τα εποχιακά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου με εξαίρεση τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και η κυβέρνηση αναμένει σαφή σημεία αποκλιμάκωσης για να προχωρήσει σε ένα ευρύτερο προγραμματισμό άρσης του lockdown.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον Στέλιο Πέτσα παράταση μίας εβδομάδας, δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποτυπωθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία με τέτοιο τρόπο, ώστε ο πρωθυπουργός να λάβει τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για τη στήριξη των πληττόμενων κλάδων

«Όταν επεκτείνουμε τα μέτρα η κυβέρνηση συμπληρώνει το συνολικό πακέτο στήριξης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι: «Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πληττόμενους κλάδους για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό, καθώς η χώρα δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, δίνοντας ανάσα στα ταμειακά μας διαθέσιμα».

ΠΗΓΗ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More