TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σταϊκούρας: Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας – Μετά τον Φεβρουάριο η επιστρεπτέα προκαταβολή 6

«Παράθυρο» για παράταση των τελών κυκλοφορίας άφησε ανοιχτό ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 6 μετά το πρώτο δίμηνο του έτους, στη οποία δεν θα επιστρέφεται το 50% των πόρων που θα λαμβάνει η επιχείρηση, αποκλείοντας το ενδεχόμενο για κούρεμα χρεών.

Για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως φέτος θα επιδοτηθούν εκτός από το πετρέλαιο, τα καυσόξυλα και το πέλετ, με την ΚΥΑ να εκδίδεται την επόμενη εβδομάδα και την πλατφόρμα να ανοίγει μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ο υπουργός ανέφερε πως θα επικαιροποιηθούν όλα τα μέτρα που ισχύουν και για τον μήνα Δεκέμβριο. «Τι θα γίνει τον Μάρτιο – Απρίλιο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, καθώς θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας», προσέθεσε.

Ακόμη, μίλησε για μια σειρά από μέτρα για μετάθεση των φορολογικών βαρών των πολιτών και δη των επιχειρήσεων μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, λέγοντας ότι αυτά θα κληθούν να τα καταβάλλουν σε πολλές δόσεις, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία και τον φόβο διόγκωσής της μετά το τέλος των μέτρων στήριξης, ο Υπ. Οικονομικών είπε σύμφωνα και με την Eurostat η Ελλάδα τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην πορεία της ανεργίας και την στήριξη της απασχόλησης.

Ο Υπ. Οικονομικών είπε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με επιπλέον μέτρα τους επόμενους μήνες, σταθμίζοντας όμως τις ανάγκες με κοινωνική δικαιοσύνη και με δίκαιη κατανομή των υπαρχόντων κονδυλίων, δεδομένου ότι το Κράτος συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς όλους (πχ. τις συντάξεις), ενώ παράλληλα έχει λάβει μεγάλου ύψους μέτρα στήριξης, σε μια περίοδο με μειωμένες εισπράξεις.

 

πηγη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More