TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών

Επιστροφή μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς από σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων που η Πολιτεία έχει αποφασίσει. Στο Δήμο Καλαμάτας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Το πρωί, επισκέψεις σε Παιδικούς Σταθμούς και Δημοτικά Σχολεία έκανε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και για τις παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει ή προγραμματίζονται σε διάφορα σχολεία. Τα σχολεία υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχουν διανεμηθεί μάσκες, υλικά και είδη ατομικής υγιεινής και οι καθαρίστριες είναι στη θέση τους και με επιπλέον ώρες όπου χρειαστεί για να διατηρούν τους χώρους καθαρούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19 στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και των κυλικείων, ενώ θα υπάρξουν εκ νέου έλεγχοι και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελούσε όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική ανάγκη.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More