TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σταϊκούρας: Ξεκινούν οι πληρωμές σε ιδιοκτήτες ακινήτων και επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Tις επόμενες ημέρες αρχίσει η καταβολή των 1,5 δισ. ευρώ περίπου σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες από την Επιστρεπτέα 5, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι από σήμερα αρχίζει η επιστροφή του 50% της απώλειας των ενοικίων μηνός Νοεμβρίου.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα γίνει και η επιστροφή της απώλειας Δεκεμβρίου ενώ επιταχύνονται παράλληλα, δήλωσε, οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις ενοικίου του 2021,ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει και η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος» πως το σημερινό άνοιγμα του εμπορίου «θα πάει καλά και θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα» δήλωσε ο υπουργός.

Οι εταιρείες που αρχίζουν να ανοίγουν από σήμερα επιβεβαίωσε ότι θα μπορούν να βάλουν – αν το επιθυμούν – ένα μέρος των εργαζομένων τους σε αναστολή ως πληττόμενες. Το κράτος και συνεχίζει να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης για όσο χρειαστεί, είπε αναφέροντας πως τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 32 δισ. ευρώ.

Για την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων η οποία ισχύει έως το τέλος Απριλίου ανέφερε ότι το κρίσιμο θέμα είναι «τι κάνουμε σήμερα για να βοηθήσουμε».

Για το ενδεχόμενο παράτασης είπε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι σήμερα, αλλά θα δούμε πως θα είναι η πραγματική οικονομία τον Απρίλιο του 2021».

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αναφέρθηκε σε 263.000 συμψηφισμούς που έγιναν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αλλά και σε 80.000 περιπτώσεις που δεν έγιναν συμψηφισμοί λόγω λαθών (για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε έως και τον Οκτώβριο).

 

πηγη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More