TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | Προκήρυξη του Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη»

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, προκηρύσσουν βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μ. Πολυδούρη», εις μνήμην της ποιήτριας Μ. Πολυδούρη, με χρηματικό έπαθλο 2.000,00 € (δύο  χιλιάδων ευρώ).

Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο,  απονέμεται στα “Πολυδούρεια” και για φέτος θα δοθεί στα (ΙΒ’) Πολυδούρεια τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή, η οποία έχει εκδοθεί την προηγούμενη χρονιά της βράβευσης (για φέτος έκδοση μέχρι 31-12-2020) και κατατίθεται στη Γραμματεία της Κ.Ε «ΦΑΡΙΣ» αυτοπροσώπως, ή  ταχυδρομικά, στην διεύθυνση: Αθηνών 99 , Β΄ Κτίριο Νέου Δημαρχείου, (τηλ. 2721360611 – 620) μέχρι την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής, σε πέντε (5) αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μ. Πολυδούρη».

Η Επιτροπή, που θα κρίνει αυτές τις ποιητικές συλλογές και όσες κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν οι υποβληθείσες δεν ικανοποιούν τα μέλη της Επιτροπής), είναι πενταμελής και συγκροτήθηκε με βάση τον Κανονισμό Θέσπισης Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη»ως εξής:

  • Τον εκάστοτε Δήμαρχο Καλαμάτας ή ορισμένο εκπρόσωπό του, ως Πρόεδρο της Επιτροπής
  • Έναν Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με προτίμηση, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας
  • Δύο εκπροσώπους από την Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, ορισμένοι με απόφαση Δ.Σ
  • Τον εκάστοτε Πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την αριθ. πρωτ. 4635/5-11-2019 προκήρυξη είχαμε προχωρήσει στην διεξαγωγή του διαγωνισμού, το βραβείο του οποίου επρόκειτο να απονεμηθεί στα ΙΒ’ Πολυδούρεια το 2020 και αφορούσε συλλογές που είχαν εκδοθεί μέχρι 31-12-2019.

Λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών η διαδικασία αξιολόγησης και απονομής του βραβείου δεν  ολοκληρώθηκε.

Για το λόγο αυτό, η επιτροπή μαζί με τις υποβληθείσες συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού 2020, θα κρίνει και τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους, δηλαδή του 2019, με χρηματικό έπαθλο 2000,00€ αντίστοιχα.

Η Επιτροπή εφόσον κρίνει ότι οι υποβληθείσες συλλογές για το έτος 2019 και 2020 δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια, διατηρεί το δικαίωμα, να μην απονείμει το βραβείο αντίστοιχα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More