TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έργα ΓΟΕΒ ΠΕ Μεσσηνίας

Στο δίκτυο του ΓΟΕΒ, βρίσκεται σε εξέλιξη  μικρή εργολαβία, προϋπολογισμού 50.000 €, για επεμβάσεις σε επιλεγμένες από τον ΓΟΕΒ θέσεις, που διευκολύνουν τις πρώιμες καλλιέργειες. Το έργο αυτό παρεμβαίνει αυτή την περίοδο στις αποστραγγιστικές τάφρους της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ με εργασίες καθαρισμού στην τάφρο 10Τ (περιοχή Μπούκας) και στην 2Τ (τάφρος Μάλτα).  Οι παραπάνω εργασίες ξεκίνησαν από τη θάλασσα και ολοκληρώνονται στις περιοχές Μαυροματίου και Πιπερίτσας, ενώ προγραμματίζονται αντίστοιχες επεμβάσεις στις περιοχές Μακαρία, Άρης και Μικρομάνη.

Το έργο, κατά την υλοποίησή του, ενισχύεται και με την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής από τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας αλλά και με φορτηγά του Δήμου Μεσσήνης.

Ένα σημαντικό έργο για το ΓΟΕΒ, ποσού  1.200.000 €, αναμένετε να ξεκινήσει  όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του, που βρίσκεται στο στάδιο αποσφράγισης των προσφορών, το οποίο κυρίως αφορά την αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου. Το έργο κρίνεται πολύ σημαντικό, διότι περιλαμβάνει ένα σύνολο εργασιών για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δικτύου, μέσω επισκευής διωρύγων, καναλέτων καθώς και καθαρισμούς αλλά και  βελτιώσεις του αγροτικού οδικού δικτύου του ΓΟΕΒ.

Σημαντικό επίσης έργο για το ΓΟΕΒ αποτελεί και ο καθαρισμός ποταμού Παμίσου και Άρι, προϋπολογισμού 1.200.000 €, για το οποίο εξελίσσεται η διαγωνιστική του διαδικασία, η δε υλοποίησή του θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του ΓΟΕΒ.

Ο προγραμματισμός της ΠΕ Μεσσηνίας περιλαμβάνει ακόμα και την επισκευή-αναβάθμιση των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ, με ποσό 150.000 €, ενώ αντίστοιχη δαπάνη ποσού 120.000 € έχει προγραμματιστεί και για τις γεωτρήσεις Φιλιατρών.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More