TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ 185.000 ΜΑΘΗΤΩΝ

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η ανικανότητα αλλά και  αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη άφησε από σήμερα χωρίς σίτιση 185.000 μικρά παιδιά κατά βάση φτωχών οικογενειών (όπως  ανέδειξε το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών). Η αιτιολόγηση της διακοπής, στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων, επιβεβαιώνει  για μια ακόμη φορά ότι  δεν κυβέρνηση    των «αρίστων»   αλλά των αχρήστων των ανικάνων. Είναι όμως και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι «τα πριγκιπόπουλα» κ. κ. Μητσοτάκης και Κεραμέως   δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει πείνα  ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι φτωχός και να πεινάς , είναι μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά   αφήνει χωρίς γεύματα 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη κοινωνικά οικονομικά  περίοδο.

Η  Μεσσηνία βέβαια έχει πικρά πείρα ,από το σχολικό έτος 2019-2020 , από την ανικανότητα και αναλγησία της κ. Κεραμέως αλλά και από τα  «ψεύτικα τα λόγια τα  μεγάλα» του κ. Νίκα ο οποίος στα λόγια ,όταν πέρυσι αναδείξαμε το θέμα, μας είπε ότι θα λύσει το πρόβλημα με τα   16 σχολεία που έμειναν χωρίς σχολικά γεύματα από ένα γραφειοκρατικό λάθος,  αλλά στην πράξη δεν έκανε τίποτα .

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  απαιτεί   η  κυβέρνηση  να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Αφού επέδειξε ανικανότητα και αδιαφορία οφείλει σήμερα να βρει λύση ώστε αύριο να μην υπάρχει παιδί χωρίς φαγητό. Δεν μας ενδιαφέρουν όπως δεν ενδιαφέρουν τους γονείς και τα παιδιά η γραφειοκρατική διαδικασία. Να διαθέσει κονδύλι να λύσει το πρόβλημα .Γνωρίζει  τον τρόπο όταν θέλει. Τόσες απευθείας αναθέσεις έχει κάνει …

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More