TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Κοινή ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού για τις δυσκολίες στη μετακίνηση των αγροτών στα χωράφια τους

Όπως έχει γίνει γνωστό την τελευταία εβδομάδα συνάδελφοι μας έχουν επιβαρυνθεί με υπέρογκα πρόστιμα. Βάση των νέων κατευθύνσεων της κυβέρνησης οι αγρότες πρέπει να κάνουμε χρήση ΤΡΙΩΝ!!! συγκεκριμένων εγγράφων για να πάμε στα χωράφια μας.. Για τα μέλη της οικογένειας μας θα πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί με ξεχωριστή  υπεύθυνη δήλωση,

Όλα αυτά εκδίδονται από τα λογιστικά γραφεία,(και όχι δωρεάν) και κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε νέα έντυπα για να μπορούμε να μπορούμε νόμιμα να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.

Το λιγότερο που μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν από αυτήν την πολυσύνθετη διαδικασία απόδειξης του αυτονοήτου, δηλαδή ότι οι αγρότες πηγαίνουν στο χωράφι τους-γιατί οι καλλιέργειες δεν σταμάτησαν λόγω Κορωνοιού-είναι ότι πρόκειται για μέτρο άδικο που φορτώνει με νέα βάρη τις οικογένειες μας.

Το τελευταίο έτος, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της Δημόσιας Υγείας με αποτέλεσμα της συνεχείς δίκαιες διαμαρτυρίες τόσο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία όσο και του κόσμου που έχει μερική ή και καθόλου πρόσβαση στην Υγεία.

Η κυβέρνηση που απαξιώνει τις δημόσιες δομές Υγείας, που αφήνει τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας να λειτουργούν στο “κόκκινο”, που αφήνει ασύδοτη την ιδιωτική πρωτοβουλία να πλουτίζει από την ανάγκη μας, μας κουνάει και το δάχτυλο, αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη σαν φάρμακο δια πάσα νόσο.

Κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα αφήνοντας ασύδοτους τους μεγαλοεργοδότες να παστώνουν χωρίς καμία προστασία τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, να μην ενισχύει τους στόλους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις οπού και είναι το πραγματικό πρόβλημα της διασποράς του ιού.

Την ίδια στιγμή που εμείς πληττόμαστε βάναυσα από την πανδημία και τα χαμένα εισοδήματα αντί να στηριχθεί το εισόδημά μας, η κυβέρνηση μας επιβαρύνει με υπέρογκα πρόστιμα κάνοντας την διαδικασία του να έχεις πρόσβαση στο κτήμα μας δυσκολότερη.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

·        απλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης μας στο κτήμα

·        αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του τελευταίου έτους με ευθύνη του κράτους.

·        ουσιαστικά μέτρα στήριξης στην Υγεία χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών μας.

 

6/3/2021

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More