TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θετικές προβλέψεις για κάμψη του ιού από την επόμενη εβδομάδα και Πάσχα στα χωριά

Την εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί κάμψη του κορονοϊού έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάει να κάνει Πάσχα στο χωριό.

Επιπλέον, ο καθηγητής πρότεινε να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις, με ραντεβού και SMS στο 13032 στις μεγάλες πόλεις ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και ελεύθερα τελείως στις κωμοπόλεις, ενώ τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, καθώς όπως τόνισε, η πιθανότητα μετάδοσης έξω είναι μικρότερη.

Αναφορικά με τα δωρεάν self tests στα φαρμακεία, ο κ. Βασιλακόπουλος συνεχάρη την κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια, καθώς στη Γερμανία οι πολίτες τα αγοράζουν.

«Όταν η νόσος είναι συχνή, δεν εφησυχάζουμε όταν έχουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να προσέχουμε σαν να ήμασταν θετικοί. Όταν έχουμε θετικό αποτέλεσμα, το πιστεύουμε και πρέπει να το πιστοποιήσουμε και μέσα από μια δομή υγείας. Σε αυτό που βοηθάνε πολύ τα τεστ είναι να βρούμε πολύ πιο γρήγορα τους θετικούς», συμπλήρωσε για τα τεστ.

 

πηγη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More