TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η μικρού μήκους ταινία «ΣυνΕίδηση» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η μικρού μήκους ταινία «ΣυνΕίδηση», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ακριβής Κόλλια, μετά από το ταξίδι της σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού κάνει πρεμιέρα,  την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021 στην Ελλάδα, στο Διεθνές 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Λάρισας.

Η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στη θαλάσσια ρύπανση, στο τεράστιο αυτό  -και δυστυχώς πάντα επίκαιρο- πρόβλημα και τις συνέπειές του. Υπογραμμίζει ότι «Κάθε σου πράξη επιστρέφει σε σένα.» με την ελπίδα να αφυπνίσει πολλές συνειδήσεις, όσο είναι ακόμη καιρός !

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια παραλία, νύχτα, όπου ένας καθαριστής παραλίας, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, βρίσκεται μπροστά σε μια φαντασιακή πάλη μιας γυναίκας με σκουπίδια, που αρχίζουν να αναδύονται στα κύματα. Η αφήγηση κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, με χρήση 3D projection mapping στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η ταινία ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Τα γυρίσματα έγιναν στην παραλία της Καλόγριας, στη Δυτική Μάνη και κάποια συμπληρωματικά πλάνα, στην παραλία της Αρτέμιδος, στη Λούτσα Αττικής.

Οι συντελεστές της ταινίας είναι:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Ακριβή Κόλλια

Ερμηνεία: Χριστίνα Τζιάλλα

Πρωτότυπη Μουσική, Σχεδιασμός Ήχου-Μίξη: Γιώργος Δεδούσης

3D Σχεδιασμός & 3D/2D Animation: Νίκος Ραδαίος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ευγενία Κουσμίνα

Διεύθυνση Φωτογραφία: Λουκία Νταμάνη

Χορογραφία: Σοφία Παγώνη

Ηχοληψία: Πάνος Κουραμπάς

Τεχνική Διεύθυνση: Παναγιώτης  Δρακουλάκος

ScriptArsen Kanaci

Μοντάζ: Κυρηναίος Παπαδημάτος

Επεξεργασία Χρώματος & Δημιουργία DCP: Νίκος Δαλέζιος

Tο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 27 Μαρτίου, ενώ από την Πέμπτη 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 4 Απριλίου θα προβάλλονται καθημερινά οι 34 συμμετοχές του Ελληνικού Διαγωνιστικού.

Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο κοινό μετά την πρώτη προβολή τους, και μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αυτές μέχρι και την Τετάρτη 7 Απριλίου, την ημερομηνία της λήξης του φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων, επιλέγοντας το αντίστοιχο tag στην αρχική σελίδα του iffl.gr.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More