TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου | Συστράτευση για να ανατραπεί η βίαιη απολιγνιτοποίηση

ΔΗΛΩΣΗ  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΡΟΥΓΚΑ

 Συστράτευση για να ανατραπεί η βίαιη απολιγνιτοποίηση

Η απόφαση του ΑΔΜΗΕ να κρατήσει ανοιχτή και τη Μονάδα 3 της Μεγαλόπολης μαζί με τη Μονάδα 4 μας δικαιώνει και επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μας για τους κινδύνους ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας .Κυρίως όμως   εκθέτει ανεπανόρθωτα το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, αλλά και τον διορισμένο Πρόεδρο της ΔΕΗ  οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν το άμεσο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ   .

Ο ΑΔΜΗΕ λέει αυτό που τονίζουμε και εμείς σαν παράταξη εδώ και ενάμιση χρόνο, ότι ο ξαφνικός θάνατος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πέραν των άλλων καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα έχει για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην επάρκεια ,ασφάλεια και ευστάθεια του ηλεκτρενεργειακού συστήματος της χώρας.

Συνεπώς, τώρα είναι  η κατάλληλη στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ μας δικαιώνει όλους, όσους αντιτιθέμεθα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, να επαναφέρουμε το θέμα της παράτασης του χρόνου λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης μέχρι το 2034 και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ο οποίος δεν συμπαρατάχθηκε με τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΠεΣυΠ και ακολουθεί τις καταστροφικές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Επιπλέον με δεδομένη την συνολική και ριζική αντίθεση μας στο master plan και απόρριψη του  τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο  και  το προσχέδιο «του εδαφικού σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης» και ζητάμε και εμείς μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης και να αποσυρθεί και  να κατατεθεί νέο σχέδιο, στο οποίο οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, μέσα από έναν ειδικό αναπτυξιακό νόμο να δοθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα του Δημοτικού  Μεγαλόπολης και των φορέων και των εργαζομένων  και απορρίπτουμε κατηγορηματικά και  το προσχέδιο του «εδαφικού σχεδίου».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί όλους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης  για τη Μεγαλόπολη και την Ελλάδα .

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More