TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για Προβλήματα ύδρευσης στο Ψάρι Μεσσηνίας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Προβλήματα ύδρευσης στο Ψάρι Μεσσηνίας».

κ. Περιφερειάρχα.

Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Μεσσηνίας με πάνω από 200 υπογραφές και με ομόφωνο ψήφισμα μέσα από μαζική συνέλευση στο χωριό διαμαρτύρονται για την ύδρευση μέσα από παλαιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες, τη στιγμή που υπάρχει νέο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικές σωλήνες.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον εμπαιγμό που υφίστανται χρόνια τώρα από τους αρμόδιους.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα.

  • Έχουν γίνει έλεγχοι-μετρήσεις στο νερό στο Ψάρι από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας και ποια τα αποτελέσματα;
  • Τι μέτρα θα πάρετε για να σταματήσει το αίσχος, να υπάρχει νέο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικές σωλήνες και ταυτόχρονα να χρησιμοποιείται και το παλαιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες;

 

Ο επικεφαλής

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΨΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και αγωνία, εδώ και αρκετά χρόνια, την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας.

Η ύδρευση του χωριού μας, σύμφωνα και με έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, γίνεται μέσα από το παλαιό δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, αν και έχει τοποθετηθεί νέο δίκτυο πλαστικών σωλήνων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική αρχή, μας εμπαίζει, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε προηγούμενες Διοικήσεις και στο τέλος μέσω του Αντιδημάρχου, στους κατοίκους οι οποίοι «δεν έχουν ζητήσει την ένωση των παροχών με το νέο δίκτυο».

Επιβεβαιώνεται το γεγονός της ύπαρξης των αμιαντοσωλήνων και με τις πάνω από 200 υπογραφές κατοίκων ότι το πρόβλημα αφορά το σύνολο των συνδέσεων και όχι μόνον μερικές περιπτώσεις όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους, στους Συλλόγους , στους Τοπικούς, Δημοτικούς και  περιφερειακούς Συμβούλους, να πάρουν θέση και να στηρίξουν το Δίκαιο αίτημά μας.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα μέτρα για κατάργηση τώρα του παλαιού δικτύου των αμιαντοσωλήνων και σύνδεση της Δεξαμενής με το νέο δίκτυο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.

Πάγωμα των ανταποδοτικών τελών , μέχρι την πλήρη κατάργηση του παλαιού δικτύου και την σύνδεση με το νέο.

Ζητάμε την άρση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για αύξηση των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών κατά 30%.

Οργανώνουμε την αντίδρασή μας με συνέντευξη τύπου στον τοπικό και όχι μόνον τύπο και στα ΜΜΕ.    

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, και απαιτούμε ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ  για όλους τους Δημότες.

Οι κάτοικοι της Τ. Κ. Ψαρίου

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More