TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται «το δακτυλίδι της φωτιάς»: Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο

Μπροστά σε ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο θα βρεθούν οι κάτοικοι του Καναδά. Πρόκειται για τη δακτυλιοειδή ηλιακή έκλειψη ή κοινώς το «δακτυλίδι της φωτιάς».

Το φαινόμενο θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ορατό στην ανατολική Ρωσία, τον Αρκτικό Ωκεανό, τη δυτική Γροιλανδία και τον Καναδά, ενώ το φαινόμενο θα είναι μερικά ορατό από τις ΗΠΑ και μέρος της βόρειας Ευρώπης.

Ολόκληρη η έκλειψη θα είναι ορατή από την αρχή έως το τέλος μετά την ανατολή του ήλιου.

Επειδή το φεγγάρι θα βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο δυνατό σημείο από τη Γη κατά τη διάρκεια της τροχιάς του, θα φαίνεται κάπως μικρότερο από το συνηθισμένο – μικρότερο από τον δίσκο του ήλιου.

Αυτός είναι ο λόγος που οι θεατές στο κέντρο της σκιάς θα δουν ένα δακτυλιοειδές σχήμα παρά μια συνολική έκλειψη: Ο ήλιος θα γίνει ένας λαμπρός δακτύλιος φωτός που περιβάλλει το σκοτεινό περίγραμμα της Σελήνης για αρκετά λεπτά.

Ο δακτύλιος θα λάμψει μόνο με το ένα δέκατο του κανονικού συνολικού φωτός του ήλιου, αλλά αυτό αποτελεί μικρότερη αλλαγή από όσο φαίνεται, καθώς το μάτι προσαρμόζεται εύκολα στα μεταβαλλόμενα επίπεδα φωτός.

Ο φωτισμός θα είναι τόσο σκοτεινός όσο μια φωτεινή συννεφιασμένη μέρα. Η ποιότητα του φωτός, ωστόσο, μπορεί να γίνει υπερφυσική. Ένας καθαρός ουρανός πρέπει να γίνει βαθύ μπλε και το τοπίο μια περίεργη ασημένια απόχρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More