TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Θα βρεθούμε πάλι στο δίλημμα αναστολής λειτουργιών

Για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργιών προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού του ενήλικου πληθυσμού, κυρίως για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι η διαρκής σταθερή αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό, μπορεί να οδηγήσει εκτός αντοχών το σύστημα υγείας σε βάθος χρόνου.

«Χθες είχαμε 282 διασωληνωμένους ενώ πριν από ένα μήνα, στις 18 Ιουλίου, ήταν 123. Από αυτούς είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι, δύο ή τρεις από τους 282» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ήταν κατηγορηματικός στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν μέσα στον Σεπτέμβριο όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Μάλιστα, είπε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών ο εμβολιασμός πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%.

«Με ανησυχεί η πολιτική εκμετάλλευση του αντιεμβολιασμού προς πάσα κατεύθυνση. Αυτή η ιστορία έχει καταργήσει τη λογική. Για όσους έλεγαν περιμένω τον Σεπτέμβριο να δω τα επιδημιολογικά στοιχεία, ορίστε. Ο Σεπτέμβριος έφτασε, να πάνε να εμβολιαστούν και να το πουν και δημοσίως» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, εξήγησε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέβει πολύ και με δεδομένο ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Εξαδάκτυλος ήταν κατηγορηματικός για τους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας ότι «είναι αυτονόητη».

«Θα βρεθούμε πάλι στο δίλημμα αναστολής λειτουργιών επειδή κάποιοι δεν εννοούν να πράξουν το αυτονόητο και να προστατεύσουν τους ίδιους και τους γύρω τους», προειδοποίησε.

«Η εκπαίδευση για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και όλη τη χρονιά θα πρέπει όσοι ενήλικοι μπαίνουν σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, να είναι εμβολιασμένοι», συμπλήρωσε.

πηγη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More