TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ ΤΡΥΦΥΛΙΑΣ | Πρότυπο χωριό αρχιτεκτονικής και φιλοξενίας.

Σειρά αφιερωμάτων στο χωριό ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ  της Τριφυλίας πραγματοποιούν οι ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΈΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

Στο πλαίσιο των δράσεων εκτός από περιηγητικές εξορμήσεις έχει ξεκινήσει η παρουσίαση του γραφικού χωριού μέσα από ομάδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.

Το χωριό παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν σε αυτό διάσπαρτα παλαια πετρόκτιστα  σπίτια σε άριστη κατάσταση καθώς και η κεντρική εκκλησία που μαζί με την φυσική αύρα του χωριού το καθιστούν ελκυστικό.

Το χωριό το διαπνέει και μεγάλη ιστορική αξία καθώς γύρω από αυτό και τα γειτονικά χωριά στα χρόνια της τουρκοκρατίας έχουν γραφτεί ένδοξες ιστορίες και θρύλοι ενώ τα καταστήματα εστίασης που υπάρχουν σε αυτό δίνουν περισσότερα κίνητρα για τους φίλους της περιήγησης και της γαστρονομίας. Η φιλοξενία των κατοίκων είναι αισθητή και οι αφηγήσεις των κατοίκων εντυπωσιάζουν και βοηθούν τον περιηγητή να εμβαθύνει στην ιστορία του τόπου.

Το χωριό ήταν η γενέτειρα και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ πρωταθλητή ελληνορωμαϊκής πάλης (ολυμπιονίκης –Λονδίνο).

Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο συντονιστής της ομάδας των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Γιάννης Λάσκαρης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More