TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Δωρεάν self test για όλους μέσα στις γιορτές

Διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό εμβολιασμένο και ανεμβολίαστο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο με φόντο την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από 6 – 12 Δεκεμβρίου θα δοθεί ένα self test σε κάθε ενήλικο. Το ίδιο θα συμβεί από 3 – 7 Ιανουαρίου ώστε οι αρχές να παρακολουθήσουν τη μεταδοτικότητα της νόσου. Για τον σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατ. self test.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More