TOP NEWS ΣΙΝΕΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η “Λώρα Ντουράντ” κάνει την εμφάνισή της στην Καλαμάτα στον κινηματογράφο CINECENTER Σάββατο 4/12 – Τετάρτη 8/12

Η πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα, στενού συνεργάτη του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, έρχεται επιτέλους στις καλαματιανές αίθουσες.

Η “Αναζήτηση της Λώρας Ντουράντ” θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Cine Center από το Σάββατο 4  μέχρι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στις 21:15. Μέσα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια, η ταινία κατάφερε και βγήκε μέσα στην πανδημία, κατακτώντας τον κόσμο σε 30 φεστιβάλ και αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία. Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή διανομή σε θερινά σινεμά σε όλη τη χώρα, η “Λώρα” συνεχίζει την χειμερινή της διανομή σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα.

 

Με ιδιαίτερη χαρά το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σας προσκαλεί να δείτε την ταινία που νιώθουμε ως ένα δικό μας παιδί, καθώς ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας είναι στενός συνεργάτης μας, πραγματοποιώντας για αρκετά χρόνια σεμινάρια σκηνοθεσίας στο χώρο μας, ενώ η παραγωγός της ταινίας είναι η Τζίνα Πετροπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Περίληψη

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

 

Λίγα λόγια για την ταινία από το σκηνοθέτη:

Όταν μου ήρθε η ιδέα για την ταινία και σταδιακά από το 2015 ξεκινήσαμε την παραγωγή, πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα μεσολαβούσε μέχρι να καταφέρουμε να δούμε τη «Λώρα» στο σινεμά… Υποτυπώδης χρηματοδότηση από το κράτος, αποχωρήσεις την τελευταία στιγμή, φωτιές, πανδημίες και ένα σωρό πρωτότυπες αναποδιές ήρθαν να προστεθούν στην ήδη προβληματική κατάσταση του να κάνεις ταινία στην Ελλάδα.

 

Όπως συμβαίνει όμως με ό,τι έχει λόγο ύπαρξης και περιβάλλεται με αγάπη, οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν ώστε μέσα σε μια περίοδο περίπου έξι μηνών μέσα στο 2018 να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία και το γύρισμα της ταινίας.  

 

Ακόμη κι αν λίγους μήνες μετά την Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ «Μαύρες Νύχτες του Ταλίν» μας βρήκε η πανδημία (συγκεκριμένα στο Βέλγιο όπου  παρουσιάζαμε την ταινία τη μέρα του πρώτου lockdown), η πίστη όλων μας ότι θα  καταφέρουμε να προβάλλουμε τη «Λώρα» σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν πολύ δυνατή. 

 

30 Φεστιβάλ (με φυσικές ως επί το πλείστον προβολές), 16 βραβεία και 9 εβδομάδες πανελλήνιας διανομής μετά, πιστεύω ότι καταφέραμε το στόχο μας: Να πάρουμε το θεατή από το χέρι, να ξεχάσει το ζόφο που επικρατεί γύρω και να τον πάμε βόλτα σε μια «άλλη καλύτερη παραλία» όπως γίνεται στην ταινία. 

 

Αν και είμαι αυτόχθων, μόνιμος κάτοικος και φανατικός εραστής των Κεντρονοτίων Προαστίων της Αθήνας, εδώ και αρκετά χρόνια έχω αναπτύξει δυνατές σχέσεις με την Καλαμάτα. Κυρίως εξαιτίας της παραγωγού μου Τζίνας Πετροπούλου που με στηρίζει με κάθε τρόπο εδώ και πολλά χρόνια. Όσο και εξαιτίας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που έχει στήσει στην πόλη, επίσης με τρομερές δυσκολίες, για να το εδραιώσει τελικά ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στη χώρα. 

 

Εύχομαι λοιπόν καλή προβολή και… Get Ready for the Future!

Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More