TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Απεστάλη από τον Δήμο Μεσσήνης υλικό με είδη πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία

Ο Δήμος Μεσσήνης εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης,  διατροφής και υγειονομικό υλικό που απέστειλε στην Ουκρανία μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα λόγω του κύματος συμπαράστασης των συνδημοτών μας, η συγκέντρωση υλικού παρατάθηκε για μερικές μέρες ακόμα.

«Η συμπαράστασή μας προς τον λαό της Ουκρανίας, αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Η προσφορά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προς έναν λαό που υποφέρει, είναι καθήκον μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχόμενος να λήξει σύντομα ο καταστροφικός πόλεμος.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Ελένης Τσέλιου και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες, οι οποίοι παρέδωσαν  κουβέρτες, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικό υλικό και υπνόσακους στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Ακολούθως, απέστειλαν το υλικό στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσω του οποίου θα προωθηθεί στα κεντρικά του ΕΕΣ και εν συνεχεία στην Ουκρανία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης στηρίζουν οικογένειες που φιλοξενούν ιδιώτες στον Δήμο μας. Ειδικότερα στον οικισμό Αγία Σωτήρα της Κοινότητας Πανιπερίου Πεταλιδίου φιλοξενούνται 6 άτομα σε παραχωρημένο σπίτι από ιδιώτη. Ο Δήμος Μεσσήνης είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε ότι ζητηθεί από συνδημότες μας οι οποίοι φιλοξενούν οικογένειες από την Ουκρανία.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More