TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΗ | Συμμαχία πολιτών για τον Πολιτισμό και την Αειφορία

Ξεκινά από τη Μεσσήνη η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αναγέννηση της Υπαίθρου».

Περισσότερα από εκατόν δέκα πολίτες  έχουν αγκαλιάσει και συμμετέχουν στην ομάδα «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αναγέννηση της Υπαίθρου» που έχει σαν στόχο την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν τόσο τα χωριά όσο και τις γειτονιές μικρών πόλεων. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από πολίτες  του Δήμου Μεσσήνης ενώ παράλληλα αποκτά συμμάχους από γειτονικούς Δήμους και Νομούς ιδιαίτερα σε θέματα  γύρω από τον τομέα του πολιτισμού και κοινωνικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα η διακήρυξη από την ομάδα συντονισμού έχει ως εξής:

«Τα γεγονότα από μόνα τους δείχνουν ξεκάθαρα την τροπή που παίρνουν οι υποθέσεις όλων όσων ασχολούνται με τα χωριά το περιβάλλον τα μνημεία και τις μικρές μας γειτονιές στα αστικά κέντρα. Όλα αυτά που έχουμε δεθεί συναισθηματικά θέλουμε να τα δούμε να ζωντανεύουν να αποκτούν υπόσταση να έχουν φωνή και σίγουρα ακροατές και θεατές. Με το βήμα της εκκίνησης αυτής της πρωτοβουλίας πολιτών και συνάμα με την  ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ» επιχειρούμε να ενώσουμε όλους αυτούς τους πολίτες τους συλλόγους τους φορείς που θέλουν να αναδείξουν τον τόπο τους και τις αγωνίες τους. Έτσι λοιπόν δημιουργείται μια χωρίς καμία νομική υπόσταση και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και με την αποδοχή μόνο της συμμετοχής η διασύνδεση μέσα από δράσεις και μέσα από την αντίστοιχη  ομάδα κοινωνικής δικτύωσης όλων όσων θέλουμε να προβληθεί ο τόπος μας αλλά και να ακουστούν σοβαρά ζητήματα γύρω από αυτόν ενώ παράλληλα θα γινόμαστε κοινωνοί των ζητημάτων άλλων τόπων και σίγουρα θα υπάρχει και μια παράλληλη στήριξη μέσα από εμπειρίες που θα μπορούμε να μοιραζόμαστε. Χωρίς αρχηγούς προέδρους κλπ αξιώματα, με μόνο μια ομάδα συντονιστών που θα γεφυρώνει θα συγκεντρώνει τα αιτήματα και θα αναλαμβάνει την προβολή τους θα σταθούμε με πνεύμα συνεργασίας σε ότι ταλανίζει την ύπαιθρο. Ουσιαστικά για όσους συμμετέχουν στο κίνημα αυτό θα παρέχονται από την ομάδα συντονισμού οι παρακάτω δράσεις:

· Επεξεργασία του θέματος που θέλει κάποιο μέλος να προβάλλει (περιβαλλοντικό-ανάδειξηη χωριού-γειτονιάς-μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς μια δράση ατομική-συλλόγου-φορέα κ.λ.π)

· Δημιουργία αφιερώματος –κοινοποίηση στο διαδίκτυο-δημιουργία ιστολογίου

· Τεκμηρίωση δημιουργία ντοκιμαντέρ

· Καταγραφή από την ομάδα συντονισμού και προώθηση σε μέσα ενημέρωσης

· Δράσεις –επισκέψεις –ενέργειες για προσέλκυση επισκεπτών

. Ωστόσο τα θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί η πρωτοβουλία πολιτών  και η πλατφόρμα δεν θα προσβάλλουν και δεν θα θίγουν για κανέναν λόγο κάποιον προσωπικά και αυτό θα είναι μια βασική αρχή.

Τον συντονισμό μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος  και την πρωτοβουλία έχουν οι:

Γιάννης Λάσκαρης, Αρης Μπαρκούρας,  Γιώργος Σταθόπουλος, Γιάννης Γεωργακόπουλος,  Γιώργος Μαυραγάνης,  Μαίρη Κολοβού, Νίκη Γιαννακοπούλου,  Αλεξάνδρα Ψυρούκη,  Νίκος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Νέζης, Δημήτρης Αντωνίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More