TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνάντηση θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης Γαία

Με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης Γαία, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Βασίλης Μπουρνά και τα μέλη: Παναγιώτη Καλλιντέρη, Λάμπρο Στέφανο και Άγγελο Στριχά, για τη δράση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και για τη στόχευση που έχει στην κατεύθυνση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και του δίκαιου εμπορίου.

Επίσης συζητήθηκαν οι στόχοιτης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι: η κατασκευή πρότυπου οικισμού για την διαμονή εργατών γης, η αξιοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της ομάδας και της τοπικής κοινωνίας, όπως η αξιοποίηση των κλαδεμάτων της ελιάς για παραγωγή κομπόστ και όχι μόνο, καθώς και η βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και προς την κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης συζητήθηκε και αίτημα για παραχώρηση δημόσιας γης για καλλιέργεια και φιλοξενία δράσεων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ..

Ο Αντιπεριφερειάρχης αρχικά συνεχάρη τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.. για τις πρόσφατες βραβεύσεις σε εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και στο Βερολίνο, και εξέφρασε την ικανοποίησή του που μια κοινωνική επιχείρηση έχει μια τόσο πετυχημένη πορεία, τονίζοντας ότι ως Περιφέρεια στηρίζουμε την φιλοσοφία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές και προωθούμε κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο interregEurope.Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη, αφενός στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και αφετέρου στην εξαγωγική δραστηριότητα βιολογικού ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τους χαμηλούς δείκτες συνεργασίας σε επίπεδο κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι είναι σε ποσοστό  5% σε επίπεδο χώρας, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό του 20 %, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες προσέγγισης του ευρωπαϊκού ποσοστού.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More