TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ | Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Οιχαλίας και του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα

Τον Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα, επισκέφτηκε στην Καλαμάτα στο Διοικητήριο, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  από μεριάς της Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες  κ.κ. Καπέλιος, Τσουκαλάς, Αναστασόπουλος και Καλογεροπούλου, και από μεριάς του Δήμου, ο Γενικός Γραμματές κ. Γυπατίδης, και οι Πρόεδροι  των τ.κ. Άνω Μέλπειας, κ. Μαγκαφάς Ιωαννης και Κάτω Μελπειας, κ. Δίμηζας Χαράλαμπος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση – επίλυση θεμάτων που απασχολούν εν γένει την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας αλλά και έργα – παρεμβάσεις που χρήζουν άμεσης περάτωσης.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι με αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν έργα αιχμής για την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και της ανακοινώσε ότι η  Περιφέρεια από μεριάς της θα χρηματοδοτήσει το Δήμο μέσω του ΠΔΕ μια σειρά από έργα όπως:

  • Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου Οιχαλίας, (200.000 ευρώ) με τον Δήμο να συμβάλλει με το επιπλέον τυχόν ποσό που θα απαιτηθεί.
  • Πολιτιστικά Μνημεία του Δήμου  (40.000 ευρώ).
  • Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο από Άγιο Γεώργιο Δωρίου προς Κοπανάκι (32.000 ευρώ)
  • Δρομολόγηση των εργασιών που απαιτούνται για τον αναδασμό του Δωρίου (685.000 ευρώ).
  • Κατασκευή ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά (200.000 ευρώ).

Ακόμα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για συνέχιση της ανάπλασης του πετάλου της Κοινότητας Μελιγαλά, προϋπολογισμού ύψους 747.000 ευρώ και επισήμανε ότι προχωρούν οι εργασίες στις Πυρόπληκτες περιοχές από τις περσινές φωτιές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ που εκτιμάται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα εξεταστούν και θα δρομολογηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Στην 7η Επαρχιακή από τη Κοινότητα Σκάλας έως και το Ζευγολατιό, η αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου που θα συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι που διέρχεται στη Κοινότητα Μελιγαλά.
  • Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης για την Ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα κάτω Μέλπειας.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου Οιχαλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More