TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σύμμαχοι στα όνειρα των πολιτών-Ναι στο κέντρο πολιτισμού στον πρώην ΑΣΟ στη Μεσσήνη. Πρόταση για Δημιουργία κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού.

Με αφορμή  την πρόθεση απένταξης δρομολογημένου για δημοπράτηση έργου για τη δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ στη Μεσσήνη δηλώνω δημόσια πως διαφωνώ με προθέσεις που δεν αντανακλούν τη βούληση των πολιτών.

Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τον πολιτισμό συμβάλλοντας όμως και στην ταυτότητα και στο  προφίλ της πόλης οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο. Αφού δεν το έπραξε ο δήμαρχος όπως ένιωσα το χρέος ως επικεφαλής παράταξης (πρωτοστάτησα σε διαδικτυακή δημοσκόπηση) και καθώς πιστεύω στη «δύναμη» των πολιτών  μέσα από  διαδικτυακή ψηφοφορία  όπως προκύπτει το 95/100 των συμπολιτών μας θέλει τη μετστροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε Πολιτιστικό Κέντρο. Γίνεται να πάμε κόντρα στο όραμα μιας πόλης γίνεται στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να βάλουμε ταφόπλακα στην τελευταία ελπίδα συλλόγων φορέων κλπ να αποκτήσουν ένα κατάλληλο χώρο για τις δράσεις τους;

Στην πόλη της Μεσσήνης όσο και στα χωριά λειτουργούν παρέχοντας υψηλού επιπέδου δράσεις σύλλογοι και φορείς που χρειάζονται μια Στέγη Πολιτισμού ένα Πολιτιστικό Κέντρο που θα αγκαλιάζει πλήθος δράσεων και πλήθος συλλόγων. Δηλώνω επίσημα πως εναντιώνομαι σε προθέσεις και αποφάσεις που δεν συμβαδίζουν με  τις προθέσεις και σκέψεις των συμπολιτών μου. Θεωρώ χρέος μου ως επικεφαλής παράταξης να πορεύομαι με τα όνειρα και τα οράματα των πολιτών της Μεσσήνης. Όπως και κατά το παρελθόν είχα θέσει την  άποψη μου για τη δημιουργία Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού εξισώνω   την ανάγκη αυτή ως παράλληλη   με την ανάγκη για δημιουργία ενός χώρου που μπορεί να αγκαλιάσει αυτή την πρόταση.

Ένα πολιτιστικό πέπλο πρέπει να απλωθεί από την μια άκρη της πόλης στην άλλη από τις μικρότερες γειτονιές μέχρι τις ξεχασμένες πλατείες αλλά και στο τελευταίο χωριό του Δήμου Μεσσήνης. Για να επιτευχθεί η πολιτιστική κινητικότητα και να ενεργοποιηθούν  και να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες έχουμε χρέος όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά να κατευθυνθούμε στην ενοποίηση  όλου του καλλιτεχνικού κόσμου αλλά και όλων των νέων με ανησυχίες και οράματα με έμπνευση και με την ασπίδα και την αρωγή υπό τη σκέπη ενός φορέα που θα λειτουργεί με τη δική του ανεξάρτητη σύσταση και καλλιτεχνικό διευθυντή που θα ρυθμίζει και θα καθορίζει το πρόγραμμα δράσεων. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία Κέντρου Νεότητας, που θα λειτουργεί με την αρωγή του Δήμου, διασφαλίζοντας όμως την ανεξαρτησία διαχείρισης στους νέους που θα το απαρτίζουν και θα αναλαμβάνουν δράσεις μέσα από αυτό.
Με τη συμμετοχή των νέων του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία φορέων και συλλόγων, το Κέντρο

Νεότητας θα αναλαμβάνει:
•Τη σύσταση και λειτουργία καλλιτεχνικών-εικαστικών προγραμμάτων
•Τη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων
•Την οργάνωση εκδρομών εκτός και εντός του Δήμου για την τόνωση και την ανάπτυξη κινητικότητας στα χωριά
•Τη σχεδίαση περιβαλλοντικών δράσεων
•Την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ανακούφιση ευπαθών ομάδων
•Την προώθηση των τοπικών προϊόντων
•Τη συμμετοχή σε έθιμα και δράσεις για τη διατήρηση αυτών
•Τη λειτουργία Παρατηρητηρίου επαγγελματικών προοπτικών όπου θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση σε θέματα εργασίας στο Δήμο Μεσσήνης.
Το Κέντρο Νεότητας θα πρέπει να αγκαλιάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις αθλητικές δραστηριότητες, τις πρωτοβουλίες πολιτιστικών συλλόγων και καλλιτεχνικών σχημάτων και να συμβάλει στη δημιουργία φεστιβάλ στις γειτονιές της Μεσσήνης και τα χωριά, αλλά και να συνδράμει στη σύσταση δομών που εμπλουτίζουν τον τομέα της επικοινωνίας μέσα από τη διαχείριση διαδικτυακής τηλεόρασης και ραδιοφωνικού σταθμού, με επίκεντρο θέματα του Δήμου, ομάδων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλαμβάνει την έκδοση εντύπων κ.λπ.

Γιάννης Λάσκαρης

Επικεφαλής συνδυασμού Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More