TOP NEWS ΣΙΝΕΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας το Σάββατο 2 Ιουλίου

Η καθιερωμένη μηνιαία προβολή το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου με τις επιλεγμένες ταινίες του Ιουνίου απο το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας! Το Σάββατο 2/7 στις 21.00 στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά ψηφοδέλτια όπου το κοινό θα βαθμολογήσει τις ταινίες ώστε οι καλύτερες να περάσουν στην επόμενη φάση.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

  • Τοβράδυπερπατάω (At night I walk)

Σκηνοθέτης  Έλενα Μαλάκ – Χώρα: Γαλλία

Η Φρανσουάζ και η Ελένα συναντιούνται για πρώτη φορά και όλα αρχίζουν να ξετυλίγονται. Τις χωρίζουν, περίπου σαράντα χρόνια και ένα αναπηρικό αμαξίδιο, τα οποία είναι σχεδόν τίποτα. Κατά τη διάρκεια μιας κινηματογραφικής βόλτας, αναρωτιούνται πώς μια πτώση άλλαξε τον τρόπο ζωής τους; Το να στέκεσαι όρθιος γίνεται κραυγή ζωής.

Διάρκεια: 30 Λεπτά

  • Μη φυσιολογικό (AnorMal)

Σκηνοθέτης  Λουίς Γκαλάν – Χώρα: Ισπανία

Τι μας αγχώνει σήμερα; Αν ήμασταν ένα παιδί χωρίς παπούτσια στους δρόμους του Σεντ Λούις, τι θα είχε σημασία; Το AnorMal είναι ένα δείγμα ενός ταξιδιού προς τη φτώχεια, με φώτα και ήχους, που σας δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε μια πραγματικότητα που δεν έχει σχέση με τη δική μας.

Διάρκεια: 15 Λεπτά

  • Το χαμόγελο της μάσκας (Smile of the mask)

Σκηνοθέτης  Αμπάς Γαζάλι – Χώρα: Ιράν

Αυτή η ταινία είναι για μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα επίθεσης με οξύ και το πρόσωπό της δεν είναι φυσιολογικό. Για το λόγο αυτό είναι δύσκολο για εκείνη να κυκλοφορεί δημόσια. Λόγω του Covid, χρησιμοποιεί μια μάσκα με φωτογραφία χαμόγελου, αλλά τώρα η μάσκα είναι αυτή που χαμογελάει όχι εκείνη.

Διάρκεια: 10 Λεπτά

 

Διάλειμμα

 

  • Εσωτερική (Live-in)

Σκηνοθέτης  Λαύρα Μαραγουδάκη Τατιάνα Μαυρομάτη – Χώρα: Ελλάδα

Ένα πορτρέτο οικιακής εργασίας, όπως το βιώνουν οι Γεωργιανές υπηρέτριες που εργάζονται στην Ελλάδα. Εξερευνά τη μονότονη, απαιτητική και αόρατη εργασία πίσω από την εργασία φροντίδας και την απομόνωση και την ανασφάλεια που βιώνουν οι γυναίκες που πρέπει να εργαστούν για να υπηρετήσουν τους άλλους. 24 ώρες το 24ωρο, 6 ημέρες την εβδομάδα, με ένα μόνο ρεπό.

Διάρκεια: 13 Λεπτά

  • Γκουλάμπ Γκιουλ (Gulab Gul)

Σκηνοθέτης  Σεμί Σάγκμαν – Χώρα: Τουρκία

Ο Γκιουλάμπ Γκιουλ είναι ένα αγόρι που ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό στο Αφγανιστάν. Ο Γκιουλάμπ δεν έχει χέρια από τη γέννησή του. Από τότε που πέθανε ο πατέρας του, πριν 5 χρόνια τον φροντίζει ο θείος του. Κάποια στιγμή πρέπει ο θείος του να φύγει για την πόλη για δουλείες. Πως θα μπορέσει ο Γκιουλάμπ να τα βγάλει πέρα μόνος;

Διάρκεια: 11 Λεπτά

  • Happy Independence Day (Happy Independence Day)

Σκηνοθέτης  Βιλ Ιλμάρι Σεπάνεν – Χώρα: Φινλανδία

Η Happy Independence Day είναι μια ταινία για τους πολίτες του Ελσίνκι που γιορτάζουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας στις 6 Δεκεμβρίου 2021. Η ταινία σχεδιάζει ένα πορτρέτο των πολιτών του Ελσίνκι κατά την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας το 2021. Η ταινία ακολουθεί διαφορετικές ομάδες, όπως η Antifa , η «ας κλείσουμε τα σύνορα», οι ακροδεξιοί, οι αναρχικοί και το Ελσίνκι ενάντια στη διαδήλωση των ναζί, καθώς και άλλοι πολίτες που παρακολουθούν τα γεγονότα στους δρόμους του Ελσίνκι.

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση της χρονιάς στη Φινλανδία. Τα παιδιά που παρακολουθούν τα πάντα σχολιάζουν τα γεγονότα με τις δικές τους φιλοσοφίες για τον Πόλεμο των Άστρων, τη θρησκεία και την ανθρωπότητα γενικότερα. Η ταινία θέτει ένα ερώτημα σχετικά με την αφηρημένη έννοια της εθνικής ταυτότητας, γιατί είναι σημαντική και γιατί σημαίνει τόσο διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Οι ερωτήσεις σχετικά με την εθνική ταυτότητα φαίνεται να δημιουργούν διασπάσεις στους ανθρώπους που ζουν στη Φινλανδία, και ταυτόχρονα, φαίνεται ότι τα παιδιά, οι πολίτες του μέλλοντος, δεν κατανοούν την έννοια της εθνικής ταυτότητας με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες.

Διάρκεια: 23 Λεπτά

 

Διάλειμμα

 

  • Όπου κι αν είναι το σπίτι (Wherever home is)

Σκηνοθέτης  Έλεν Ναχαπετιάν – Χώρα: Ιρλανδία

Ένας μετανάστης στη Βόρεια Ιρλανδία… ο Πολ Μάνουκ. Γεννημένος στο Ιράκ, από οικογένεια προσφύγων, μετακόμισε στη Σκωτία, στη συνέχεια στη Βόρεια Ιρλανδία. Η μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο, ωστόσο, δεν τον έκανε ποτέ να ξεχάσει τις πολιτιστικές του ρίζες. Αλλά μετά από όλα αυτά πού είναι το σπίτι του; Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσει…

Διάρκεια: 5 Λεπτά

  • Trash (Trash)

Σκηνοθέτης  Ελευθερία Κατσιάνου – Χώρα: Ελλάδα

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Λευτέρη Γιακουμάκη, έναν καλλιτέχνη της πόλης, στην δική του προσωπική διαδρομή. Ο Λευτέρης ζει στην Αθήνα, ζωγραφίζει πάνω στα σκουπίδια της και θέλει να απελευθερωθεί – τόσο από την πόλη όσο και από ό,τι τον στοιχειώνει προσωπικά. Καθώς ο κύκλος της ζωγραφικής στα σκουπίδια φτάνει στο τέλος της, κι άλλους τρόπους για να λυτρωθεί.

Διάρκεια: 16 Λεπτά

  • Αυτό που Έρχεται (The Coming Thing)

Σκηνοθέτης  Μπούγκρα Ασλανιούρεκ – Χώρα: Τουρκία

Ένας παππούς, που ζει με το εγγόνι του, περιμένει απεγνωσμένα το “Αυτό που Έρχεται”.

Διάρκεια: 4 Λεπτά

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More