TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Περί τις 700.000 ευρώ από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών

Οι επιταγές συνολικού ύψους 48.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας, επιδόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Συνολικά βραβεύθηκαν 10 αριστούχοι φοιτητές με επιταγή 4.800 ευρώ. Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι ή οι γονείς τους που αναδείχθηκαν υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όλοι με εξαιρετικές επιδόσεις στις σπουδές τους.

Στην λιτή τελετή απονομής ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά του Λυκούργου Σκιά, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα «και με την περιουσία του, την οποία διέθεσε στο Δήμο, βοηθά στην ολοκλήρωση των σπουδών σας». Η Επιτροπή απόδοσης των βραβείων, συνέχισε ο Δήμαρχος, αποτελείται από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου. Η ευθύνη του Δήμου είναι να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιουσία του Λυκούργου Σκιά ώστε να ανταποκρίνεται στην επιθυμία του αείμνηστου διαθέτη. «Από το 2008 που ξεκίνησε η χορήγηση των βραβείων, έχουν διατεθεί πάνω από 700.000 ευρώ ως βοήθημα για τις σπουδές σας. Αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά και συγχαρητήρια σε εσάς για τις επιτυχίες σας. Να βάζετε πάντα υψηλούς στόχους και να τους επιτυγχάνετε», τόνισε τέλος ο κ. Βασιλόπουλος.

Υπότροφοι του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 που έλαβαν τα βραβεία Λυκούργου Σκιά είναι.

  1. Ζυγουράκη Ελένη – Άννα του Διονυσίου – Ιατρική Σχολή Αθηνών.
  2. Μπούχαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου – Σχολή Μηχανολόγων ΑΠΘ.
  3. Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου – Σχολή Ιατρικής Λάρισας.
  4. Σαραντοπούλου Δανάη – Ευσταθία του Δημητρίου – Φαρμακευτική Πατρών.
  5. Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου – Ψυχολογία Κρήτης.
  6. Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου – Ψυχολογία Κρήτης.
  7. Πετρομιχελής Δημήτριος του Παναγιώτη – Λογιστική & Χρηματοοικονομική Πανεπιστημίου Αθηνών.
  8. Βαγγέλη Σουζάνα του Αντέρα – Νοσηλευτική Πανεπιστημίου Αθηνών.
  9. Δημητρακοπούλου Ελένη του Ιωάννη – Μουσειολογία Πανεπ. Πατρών.
  10. Σαμπατάκος Ιωάννης – Θεόδωρος του Γρηγορίου – Μηχανικών Πληροφορικής & Υπολογιστών Πανεπ. Δυτικής Αττικής.

Η πρώτη επιταγή παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο στην Ελένη – Άννα Διον. Ζυγουράκη που αποφοίτησε αριστούχος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μάλιστα ήταν αυτή που κατά την ορκωμοσία ανέγνωσε τον όρκο του Ιπποκράτη.

Στη συνέχεια βραβεία παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, τους Αντιδημάρχους Σαράντο Μαρινάκη, Αναστάση Σκοπετέα, Ανδρέα Καραγιάννη, Μαρία Αγγελή και Γιάννη Ζαφειρόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλία Γυφτέα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More