TOP NEWS ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δήμος Οιχαλίας | 5η βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο «Σαν σε όνειρο» την Παρασκευή 5 Αυγούστου

Την Παρασκευή 5/8 και ώρα 21:00 ο Δήμος Οιχαλίας διοργανώνει την 5η βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο «Σαν σε όνειρο» στο Νεοχώριο Ιθώμης με σκοπό τόσο να τιμήσει την μοναδική καλλιτέχνη Μαρία Κάλλας όσο και να γνωστοποιήσει τον τόπο καταγωγής της.

 

Η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνης, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για τους Έλληνες, όπως και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ιδιαιτέρως για το Δήμο μας που έχει την τιμή να φιλοξενεί  την πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας, της δικής μας Μαρίας.

Την εκδήλωση θα διανθίσουν με τις ερμηνείες τους η σοπράνο Μαρία Κοσοβίτσα και η μέτζο – σοπράνο Ιωάννα Κύκνα, ενώ στο πιάνο θα τις συνοδεύσει η Άννα Αλβίζου.

Στην εκδήλωση Θα ακουστούν τραγούδια των Gaubert, Delibes, Berlioz, Lorca, Κωνσταντινίδη, Ravel, Villa-Lobos, Bizet και Saint-Saens. Τα κείμενα αποτελούν ποιήματα γνωστών ποιητών και συγγραφέων όπως Hugo και Musset, καθώς και παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια του 15ου και του 18ου αιώνα, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Χίου, και αποσπάσματα από το έργο “Λυρική Προσφορά” του Ινδού ποιητή Rabindranath Tagore.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Δήμος Οιχαλίας

Υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More