TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ | Διευκρινήσεις σχετικά με το γήπεδο του Διαβολιτσίου.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Στις αρχές Αυγούστου 2021 όπως όλοι θυμόμαστε η ευρύτερη περιοχή του Διαβολιτσίου πλήγηκε από τις καταστροφικές φωτιές με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή περιουσιών των πολιτών (οικίες, κτηνοτροφικές μονάδες, δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα κλπ). Η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έδωσε βάρος, όπως και επιτασσόταν άλλωστε, στη χρήση όλου του νερού της περιοχής για την κατάσβεση των πυρκαγιών και ο χλοοτάπητας του γηπέδου έμεινε χωρίς νερό για πέντε ημέρες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία μυκήτων και η καταστροφή του χλοοτάπητα του γηπέδου του Διαβολιτσίου.

Με μεγάλη μας έκπληξη μας διαβάσαμε το σχετικό δημοσίευμα από τον Πρόεδρο του ΑΟ Διαβολιτσίου και όλα αυτά που ανέφερε. Πιθανόν να έχει μπερδέψει τις δραστηριότητες και αρμοδιότητες της ομάδας του και γενικότερα του αθλητισμού. Δεν έχει και δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η Δήμαρχος Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου με ότι ασχολείται το φέρνει εις πέρας και δεν υπόσχεται.

Με προσωπικές ενέργειές της και συγκεκριμένα ύστερα από πρόσφατη επίσκεψη στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα των γηπέδων Διαβολιτσίου και Μελιγαλά όπου και αυτό παρουσίασε σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Ο προγραμματισμός του έργου από τη Δημοτική Αρχή είναι να αποκατασταθεί πρώτα το γήπεδο του Διαβολιτσίου και μετά το γήπεδο του Μελιγαλά ώστε να υπάρχει σύντομα ένα γήπεδο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες.

Τεχνικά πως γίνεται η αποκατάσταση, δε θα αναφέρουμε κάτι και μάλιστα ο Πρόεδρος του Α.Ο. Διαβολιτσίου ήταν παρών στην συνάντηση που είχαν η Δήμαρχος με τον συντηρητή του γηπέδου του Διαβολιτσίου για αυτό το θέμα.

Η καταστροφή, που αναφέρεται στο δημοσίευμα ξεκινά δε,

  • από την κατασκευή νέων αποδυτηρίων στο Διαβολίτσι που είναι συμβασιοποιημένο έργο και ανάδοχος εταιρεία είναι η «Δ.Μουτσώκος και Συνεργάτες Ε.Ε.», που αν και λόγω των δυσκολιών της αύξησης των τιμών, η Δημοτική Αρχή βρήκε λύση και θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • με την προσφάτως επιχορήγηση του Α.Ο.Δ. από το Δήμο με το ποσό των 3.500 ευρώ, ποσό που φτάνει το 30% της επιχορήγησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όσο για την Κοινότητα Διαβολιτσίου ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας που άλλαξε όψη όλη η περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η τραγική κατάσταση που παρέλαβε στις αθλητικές υποδομές αυτή η Δημοτική Αρχή, ήταν να ξεκινήσει πάλι από την αρχή τις προσπάθειες επανένταξης και υλοποίησης των έργων που είχαν χαθεί οι χρηματοδοτήσεις τους, και σήμερα είναι ήδη δημοπρατημένα έργα (υπό διαδικασίες συμβασιοποίησης): Κατασκευή κερκίδων και βοηθητικού γηπέδου στο Μελιγαλά, Κατασκευή ταρτάν στο στάδιο Δωρίου, Κατασκευής γηπέδων 5Χ5 στις Κοινότητες  Αγ. Σώστη και Δεσύλλα.

Τέλος επισημαίνεται ότι,

ότι έργο – αναβάθμιση αθλητικής εγκατάστασης έχει γίνει στο Δήμο Οιχαλίας εκτός της Δ.Ε. Δωρίου, από το 2011 έως και σήμερα, έχει γίνει επί Αντιδημαρχίας και επί Δημαρχίας της Κας Γεωργακοπούλου και επιπλέον των ανωτέρω χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Κατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου Μελιγαλά (του μοναδικού τότε δημοτικού σταδίου που δεν είχε χλοοτάπητα στην Ελλάδα),
  • Κατασκευή Μεταλλικών κερκίδων και στο αναβάθμιση αποδυτηρίων Στάδιο Μελιγαλά,
  • Κατασκευή Μεταλλικών κερκίδων και αναβάθμιση αποδυτήριων στο γήπεδο Διαβολιτσίου.
  • Επιπλέον έχει ήδη δρομολογηθεί Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κατασκευή Ταρτάν και Ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Μελιγαλά.

Υ.Γ.   Καλωσορίζουμε τους συντάκτες του δημοσιεύματος στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More