LIFE IN THE CITY TOP NEWS

“Η Ανατολή Έδυσε” κλείνει το Αφιέρωμα στα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στην Καλαμάτα

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού Η Ανατολή Έδυσε (75′) είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Η τελευταία προβολή στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Αγίας Τριάδας από τον Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο – ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που έχει ως αποστολή να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

image.png

Ώρα έναρξης 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Θα υπάρχουν υπότιτλοι στην αγγλική γλώσσα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More