TOP NEWS ΣΙΝΕΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος στην Κυπαρισσία

Στην Κυπαρισσία, και συγκεκριμένα στο Τρενοτεχνείο, οδηγεί η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ τον πρώτο στην Ελλάδα Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο, αυτή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, τελευταίο σταθμό του ταξιδιού τούSolar Cinemaστην Πελοπόννησο, πριν επιστρέψει στη βάση του, για φέτος.

Η πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα θα προβληθεί στις 8:30 μ.μ.Πρωταγωνιστούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άννα Καλαϊτζίδου, ΔάνηςΚατρανίδης, Υβόννη Μαλτέζου κ.ά. Διάρκεια: 98’

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη ΛώραΝτουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

——————————————————————————————————————————-

Το Solar Cinemaαποκλειστικό μέλος του Solar World CinemaNetwork, είναι μια παράλληλη δραστηριότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου  που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Αποστολή του, να διευρύνει  την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες, και σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

Η υλοποίηση του προγράμματος SolarCinema στην Ελλάδα, έγινε σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE, και το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία εγκατέστησε απαιτούμενο φωτοβολταϊκό σύστημα και ανέλαβε την τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών του Φεστιβάλ.

Πολύτιμος υποστηρικτής  στην προσπάθεια υλοποίησης του πρωτοποριακού αυτού πρότζεκτ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), αρμόδιος για την ανάπτυξη και συντήρηση του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More