TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

Ένας Δήμος όπως αυτός της Μεσσήνης με τις τεράστιες ανάγκες για την προώθηση και αναγέννηση του πρωτογενή τομέα καθώς η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν, οφείλει να ζητήσει την αρωγή του Τμήματος Γεωπονίας Καλαμάτας και να διεκδικήσει  δράσεις από το δραστήριο αυτό τμήμα προκειμένου  να υλοποιούνται στην εμβέλεια του Δήμου Μεσσήνης.

Τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση και το Διδακτικό προσωπικό του συγκεκριμένου τμήματος μέσα από σημαντικές δράσεις όπως συνέδρια έρευνες και πρωτότυπες δραστηριότητες έχουν αναβαθμίσει το ρόλο του. Ανάμεσα σε όλα ξεχωρίζω το   1ο Φοιτητικό Συνέδριο Γεωπονίας , την έρευνα με τίτλο ”Στρατηγική της διαχείρισης της ασθένειας του γλοιοσπορίου στην ελαιοκαλλιέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” τα σημαντικά συνέδρια και την πρόσφατη πρωτότυπη δράση της ελαιοκομιδής φοιτητών στον ελαιώνα του Πανεπιστημίου από όπου μέρος του  παραγόμενου ελαιολάδου θα δοθεί σε κοινωνικούς φορείς και θα  καλύψει τις ανάγκες του εργαστηρίου .

Απαιτείται λοιπόν μια στενή σχέση του Δήμου Μεσσήνης με το Γεωπονικό Τμήμα ώστε ακόμη και δράσεις όπως συνέδρια κ.λ.π να φιλοξενούνται σε ένα δήμο που είναι στενά συνδεδεμένος με τη καλλιέργεια της γης. Προσωπικά και από τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρω δημόσια τις δράσεις του Τμήματος Γεωπονίας και ελπίζω πως θα υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση σε επίπεδο Δήμου ώστε να μπορέσουμε επι της ουσίας να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο και τη τοπική οικονομία. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το  Τμήμα Γεωπονίας αποτελεί ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό κέντρο που προάγει την ακαδημαϊκή γνώση και την επιστημονική έρευνα και εφαρμογή στους τομείς που άπτονται της Γεωπονικής Επιστήμης οπότε και μπορεί να δώσει λύσεις στους συμπολίτες μας που ασχολούνται με την γεωργία ως κύριο επάγγελμα και αποτελούν  τον  οικονομικό αιμοδότη της πόλης και των χωριών.

 

  Γιάννης Λάσκαρης

  Επικεφαλής Συνδυασμού  «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης

  Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More