TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Εκτελέστηκαν δημόσια δυο έφηβοι επειδή έβλεπαν και πωλούσαν ταινίες από τη Νότια Κορέα

Οι φρικαλεότητες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς οι αρχές της χώρας προχώρησαν στην δημόσια εκτέλεση δυο εφήβων, επειδή πωλούσαν και έβλεπαν ταινίες από τη Νότια Κορέα

Τα δυο αγόρια ηλικίας ανάμεσα στα 16 και στα 17, σκοτώθηκαν σε δημόσια θέα από εκτελεστικό απόσπασμα στην πόλη Χιεσάν τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι ταινίες από τη Νότια Κορέα και γενικά ό,τι έχει να κάνει με την εν λόγω χώρα, αλλά και γενικά με την Δύση, απαγορεύονται στην Βόρεια Κορέα, που διοικείται από τον στυγνό δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν. Απαγορεύονται όχι απλά διά ροπάλου, αλλά τέτοιες κατηγορίες επισύρουν και την ποινή του θανάτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι δυο έφηβοι εκτελέστηκαν επειδή φέρονται να είχαν στην κατοχή τους ταινίες από την Νότια Κορέα, τις οποίες έβλεπαν οι ίδιοι, αλλά τις πωλούσαν μέσω USB drives σε συμπολίτες τους.

Ανάγκασαν τον κόσμο να δει την εκτέλεση

Τα δυο αγόρια εκτελέστηκαν σε δημόσια θέα στην πόλη Χιεσάν από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με έναν άλλο έφηβο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι δολοφόνησε την μητριά του. Οι αρχές θεώρησαν ότι το έγκλημα του νεαρού δολοφόνου ήταν στην ίδια βαθμίδα με την κατηγορία των δυο παιδιών.

Μάλιστα οι αρχές του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανάγκασαν τον κόσμο της πόλης να παρακολουθήσει την εκτέλεση για παραδειγματισμό, ενώ η καταδίκη θανάτου για τις ποινές που τους επιβλήθηκαν τους ανακοινώθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Τα δυο άτυχα παιδιά είχαν συλληφθεί από τις αρχές της Βορείου Κορέας μετά από καταγγελία κάποιου πολίτη της πόλης Χιεσάν, πόλης που βρίσκεται στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, ο οποίος ανέφερε στις αρχές ότι είδε τους δυο έφηβους να έχουν στην κατοχή τους ταινίες από τη Νότια Κορέα και να τις πουλάνε στην τοπική αγορά.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More