TOP NEWS ΣΙΝΕΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Προβολή του Kalamata Short Docs και Live την Παρασκευή 13/1 στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Το 2ο μέρος των προβολών του Ιανουαρίου του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας όπως κάθε μήνα θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13/1 στις 20:00.

Η πρώτη ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας 27-30 Ιανουαρίου όπου το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει ολόκληρο το πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το κοινό της Καλαμάτας κάθε μήνα το 2022. Οι προβολές συνεχίζονται με τις ταινίες που ψηφίζονται κάθε μήνα για την επόμενη διοργάνωση του 2024. Υπενθυμίζουμε ότι οι προβολές γίνονται στο νέο χώρο του Doc Cafe του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στην Κουτσομητοπούλου 6, περιοχή Πλατεία Όθωνος.

*Οι ταινίες προβάλονται μόνο με Αγγλικούς υπότιτλους
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ταινίες:
Faces of Climate Resilience
Director Shawn Sebastian – Country: India

Το Faces of Climate Resilience είναι μια σύντομη σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις φωνές των ανθρώπων σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες στο κλίμα περιοχές της Ινδίας. Το έργο προσπαθεί να κάνει την κλιματική αλλαγή πιο απτή μέσω των βιωμένων εμπειριών των ανθρώπων. Η εστίαση είναι στο πώς τα άτομα και οι κοινότητες προσαρμόζονται στην κλιματική κρίση, υιοθετώντας λύσεις που βασίζονται στη φύση και την παραδοσιακή σοφία.

Multumesc (Mission Hope for Ukraine)
Director Claudio Cescutti – Country: Italy

Στη Ρουμανία, στα σύνορα με τη Μολδαβία, εστάλη ανθρωπιστική βοήθεια από το Ούντινε από διάφορες περιοχές της Ιταλίας μετά από αίτημα για βοήθεια από τις αδελφές της Πρόνοιας που ασχολούνται με την υποδοχή προσφύγων που διέφυγαν από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση στο Κισινάου (Μολδαβία) και στο Ιάσιο (Ρουμανία) στη συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης, για να μεταφερθούν στα ουκρανικά σύνορα. ( τρόφιμα, φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ρούχα, βρεφικά προϊόντα και κουβέρτες) Κάθε μέρα περίπου 60 άτομα φιλοξενούνται στο κέντρο του Κισινάου: κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους και οικογένειες που αποτελούνται από παππούδες και εγγόνια σταματούν και αναρρώνουν για ένα μερικές μέρες. Όλο και περισσότερο, ωστόσο, λέει η αδελφή Rosetta Benedetti που ασχολείται καθημερινά με τη δραστηριότητα υποδοχής, οι άνθρωποι που φτάνουν αποφασίζουν να μείνουν στην περιοχή και να μην απομακρυνθούν, επειδή προτιμούν να εκμεταλλευτούν τον γλωσσικό παράγοντα και να επανεφεύρουν τον εαυτό τους στη δουλειά. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται το ταξίδι μιας αντιπροσωπείας με στόχο την επαλήθευση της άφιξης των εμπορευμάτων στις δύο πόλεις. Γυρισμένο σχεδόν αποκλειστικά με τα 50 mm, ο φακός που πλησιάζει περισσότερο στο βλέμμα των ανθρώπων, θέλει να είναι μαρτυρία όσων έχουν δει και ακούσει. Ένας μόνο χειριστής, με ζωντανό ήχο, για να είναι διακριτικός. Γυρίστηκε σε δύο ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 2022. Multumesc σημαίνει ευχαριστώ και χρησιμοποιείται τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Μολδαβία, αφιερώνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες.

The Golden Girls of Etrim
Director Eren Aybars ARPACIK – Country: Turkey

Οι γυναίκες που ζουν στο χωριό Etrim της Αλικαρνασσού υφαίνουν χαλιά για γενιές. Η γιαγιά Gülsüm, 87 ετών, συνδέεται με τη ζωή με το χαλί που έχει υφάνει. Ενώ η 65χρονη κόρη της Ummuhan κουβαλά το βάρος του σπιτιού, αλλά ξεφορτώνεται όλα της τα προβλήματα όταν αναλαμβάνει τον πάγκο του χαλιού. Η κόρη της Ummuhan, Belgin, φρόντισε τις 3 κόρες της σε ηλικία 32 ετών. Μαθαίνει στις κόρες της να υφαίνουν χαλιά. Αυτές οι 3 γυναίκες είναι στενά δεμένες μεταξύ τους όπως τα χαλιά που υφαίνουν.

https://kalamatashortdocs.com/…/events-list/aboutevent/31

Αμέσως μετά ο Νικήτας Κρόμπας με λούπες και αυτοσχεδιασμούς!
Ένα live που κινείται γύρω απ τον αυστοσχεδιαμό, ρυθμικό ή άρυθμο, σε μορφή ταξιμιού, ροκ σόλο ή jazz standart, με λούπες σε ρόλο αρμονικής και ρυθμικής συνοδείας και όργανο την ηλεκτρική κιθάρα, με εργαλεία και εφέ που είτε συμπληρώνουν τις συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς είτε διαμορφώνουν τα ίδια το ηχητικό περιβάλλον

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More