TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Γιάννης Λάσκαρης :Το χρέος μας απέναντι στο Παλαιό Τελωνείο της Μπούκας

”Το εμβληματικό μνημείο του Τελωνείου στην παραλία της Μπούκας πρέπει άμεσα να προστατευθεί από την φθορά του χρόνου, αλλά και να αξιοποιηθεί”

Για εμένα ήταν χρέος από την αρχή της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης να ασχοληθώ με την εξέλιξη της υπόθεσης του Παλαιού Τελωνείου. Για τους συμπολίτες που έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη και ζητούν άμεσα ενέργειες για την διαφύλαξη του και την ανάδειξη του αισθάνομαι θαυμασμό και χρέος να μην περάσει η υπόθεση χωρίς αξιώσεις. Άλλωστε και στο παρελθόν σύλλογοι και φορείς αγκάλιασαν το μνημείο. Ένα μνημείο που θα μπορούσε να είναι ακόμη και σύμβολο της πόλης. Τα καιρικά φαινόμενα μας υπενθυμίζουν πως η διάβρωση και η κατάρρευση του Παλαιού Τελωνείου δεν φαντάζει κακοπροαίρετη πρόβλεψη.

Είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει και θέμα χρόνου να σωθεί. Το πρώτο θα το πετύχει ο χρόνος με συνεργό την αδιαφορία, το δεύτερο θα επιτευχθεί με πρωτοβουλίες και συλλογικές δράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει. Το δημοτικό συμβούλιο το λιγότερο που οφείλει είναι μια κοινή απόφαση και φυσικά έπεται αγώνας δρόμου από την δημοτική αρχή στα υπουργεία . Επιστολές δεν αρκούν και σίγουρα η συνεργασία θα φέρει αποτελέσματα . Υπάρχουν πολλά που βασανίζουν την πόλη αλλά τρέχουν και ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς που δεν αντέχουν την καθυστέρηση. Ας διασωθεί το Τελωνείο για να πάμε στο επόμενο βήμα της ολιστικής προσέγγισης της Μπούκας .

”Η θέση και η ιστορία «επιτάσσουν» την ανάδειξη του μνημείου αυτού, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, αλλά και αφορμή για επίσκεψη σε αυτήν”.

Γιάννης Λάσκαρης

Επικεφαλής συνδυασμού Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης/Γραμματέας Δ.Σ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More