TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μεσσήνη: Κατεπείγουσα ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων.

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι εξελίξεις μετά τα τραγικά γεγονότα στη γειτονική χώρα της Τουρκίας και επειδή η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και έκτη σε Παγκόσμιο επίπεδο επιτάσσουν τη κατεπείγουσα ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας. Επείγει λοιπόν η ανάγκη υλοποίησης ουσιαστικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων στην επικράτεια  του Δήμου Μεσσήνης.

Όταν μιλάμε για προσεισμικό έλεγχο δεν εννοούμε τον οπτικό έλεγχο αλλά έναν αναλυτικό έλεγχο γύρω από τη στατική επάρκεια, την έξοδο διαφυγής, την επάρκεια σε προαύλιου χώρου συνάθροισης κάτι που πρέπει να υλοποιηθεί από την συνεργασία αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων. Είναι απαραίτητη επίσης η έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας (Μητρώο Επισκευών Συντήρησης).

Επίσης επειδή ζούμε σε μια περιοχή που έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από τη σεισμική δραστηριότητα που την διακατέχει, τουλάχιστον για την πόλη της Μεσσήνης όπως έχω επισημάνει και σε παλαιότερη παρέμβαση μου στο  Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται ο καθορισμός χώρων συνάθροισης μετά από σεισμό. Αυτό σημαίνει και την ύπαρξη κατάλληλων σημάνσεων.

Γιάννης Λάσκαρης/Επικεφαλής Συνδυασμού Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More