TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην περιοχή των Αρφαρών

⚜️ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υπ. Δημάρχου Καλαμάτας Χειλά Παν. στην ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών με τους κατοίκους της περιοχής να διαβάζουν αναλυτικά το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού “Νέα Δυναμική“. Η ομιλία του κ. Χειλά περιελάμβανε τα ακόλουθα σημεία-προτάσεις:

  • Ασφάλεια για τον πολίτη: Τοποθέτηση 12 καμερών στην είσοδο και στην έξοδο των οδικών αξόνων των περιοχών Αρφαρά, Πήδημα, Άγριλος και Άγιος Φλώρος με τοποθέτηση καταγραφικών στο κοινοτικό κατάστημα Αρφαρών, καθώς και cloud διασύνδεση με το κέντρο ελέγχου του Δήμου Καλαμάτας με τη σύμφωνη γνώμη των νέων προέδρων και των συμβουλίων των κοινοτήτων. Σύμφωνα με το νέο Νόμο 5003 / Τεύχος Α’230/14.12.2023 η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στους Ο.Τ.Α. ενισχύθηκε. Προτάθηκε η δημιουργία νέας αυτοκινούμενης μονάδας δημοτικών αστυνομικών με εκπαίδευση και στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού από την ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών με βραδινό 8-ωρο κυλιόμενο ωράριο απασχόλησης 22:00 – 06:00 για τη φύλαξη και την εποπτεία των 4 αυτών περιοχών.
  • Οσμή στο νερό: Η βλάβη στο αντλιοστάσιο της περιοχής είναι γνωστή. Η άμεση αποκατάσταση της βλάβης σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης τμήματος του δικτύου υδροδότησης.
  • Αποχετευτικό δίκτυο: Η ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών το έτος 2023 είναι χωρίς αποχετευτικό δίκτυο, με εξαίρεση την περιοχή του Αγ.Φλώρου. Αυτή είναι μια ακόμα μη ειλημμένη πολιτική απόφαση για τη μη κατάθεση σχετικού φακέλου ένταξης του έργου στο αρμόδιο Υπουργείο. Προτάθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής από τη νέα “Εταιρεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ωρίμανσης Μελετών” και η υλοποίησή του με παράλληλη συνένωση με το αντίστοιχο δίκτυο στην περιοχή της Θουρίας, και κατ΄ επέκταση η απευθείας διασύνδεσή του με τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Καλαμάτας.
  • Νέος παιδικός σταθμός: Εξετάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στο κτίριο δίπλα από το κοινοτικό κατάστημα Πηδήματος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Τεύχους Β΄1157/04.04.2017 «Καθορισμός προϋποθέσεων για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης από φορείς Ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα” για να πληρούνται οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές στο συγκεκριμένο κτίριο λόγω τετραγωνικών και διαθέσιμου εξωτερικού χώρου πρέπει να εξεταστεί μελετητικά η συνένωσή του με το παρακείμενο κτίριο για να πληρούνται οι απαιτούμενες νομικές και τεχνικές προδιαγραφές φιλοξενίας του νέου παιδικού σταθμού. Προτάθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης συνένωσης από τη νέα “Εταιρεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ωρίμανσης Μελετών”.
  • Θεματικό Πάρκο Πηδήματος: “River-Sports” με ασφαλή μπλε υδατο-διαδρομή για μικρούς και μεγάλος, με παράλληλη χρηματοδότηση ίδρυσης αθλητικού συλλόγου Κανό Καγιάκ και ανάθεση λειτουργίας σε ιδιώτη με όλες τις νόμιμες απαιτούμενες προδιαγραφές (αφετηρία διαδρομής από τις πηγές του Αγίου Φλώρου). Πλήρης διαφημιστική υποστήριξη από το νέο αρμόδιο Τμήμα Προβολής, Επικοινωνίας & Ψηφιακού Μάρκετινγκ του Δήμου Καλαμάτας – Τομέας 7 με όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή από τους επισκέπτες του Δήμου Καλαμάτας και διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.
  • Αγροτική οδοποιία: Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για καλύτερη και ασφαλή πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους (Αρφαρά, Πήδημα, Άγιος Φλώρος, Άγριλος).
  • Νέο Γήπεδο 5×5: Δημιουργία νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου 5×5 στην κοινότητα των Αρφαρών. Το δημοτικό οικόπεδο υπάρχει πολύ κοντά στο κέντρο του οικισμού και είναι κατάλληλο για τη χρήση αυτή.
  • Ανανέωση χλοοτάπητα γηπέδου: Το γήπεδο των Αρφαρών χρειάζεται ανανέωση του φυσικού χλοοτάπητα.

⚜️ Χειλάς: “Υποδομές & Αύξηση του Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ“, ανέφερε ο νέος Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας. Την περίοδο αυτή το παραπάνω πρόγραμμα κοστολογείται αναλυτικά και θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο την Κυριακή, 07 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην κεντρική ομιλία του νέου Υπ. Δημάρχου, μαζί με το πλήρες πρόγραμμα του αστικού ιστού και των υπολοίπων κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας.

(*) Μέτα την ομιλία του Υπ.Δημάρχου ήταν χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν την ομιλία και περπατούσαν προς τα σπίτια τους τον σταματούσαν στο δρόμο για να του πουν: “Πρώτη φορά έρχεται κάποιος που να ξέρει ακριβώς τα προβλήματά μας“, “Τα ξέρεις καλά εσύ“, “Με εφημερίδα για τα Αρφαρά δεν έχει ξανάρθει κανένας“. Τους κέρδισε στα επιχειρήματα και στην μεθοδική ανάλυση χρηματοδότησης του προγράμματος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας επικράτησαν συζητήσεις, διαφωνίες και πολιτική συζήτηση μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το πώς πρέπει να κινηθούν στις επερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές περιοχές με το κλίμα προς τις κάλπες να θερμαίνεται.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More